Nais u Velikoj Plani domaćin beogradskim klubovima

U vikendu pred nama Klub košarke u kolicima Nais sastaće se beogradskim ekipama, Soko i Singidunum, ovoga puta u Velikoj Plani u okviru turnira u košarci u kolicima „Trofej Velika Plana 2021“. Na turniru učestvuju tri ekipe: KKK „Nais“ – Niš, KKK „Singidunum“ – Beograd i KKK „Soko“ – Beograd. Utakmice na turniru se boduju za tekući šampionat Srbije u košarci u kolicima – Prvu ligu Srbije (PLS).

 

Slaven Nonković (KKK Nais)

 

„Singidunum je apsolutni favorit turnira, tu nema dileme. Šampion je države, imaju najbolje i najiskusnije igrače. Protiv KKK Soko tražimo svoju šansu. Na papiru je KKK Soko favorit, imaju iskusnije igrače, dobili su nas dva puta ubedljivo na prijateljskim utakmicama tokom prošlog oktobra, ali smo ih pre par sedmica dobili na njihovom terenu u prvenstvenoj utakmici. Dobro smo trenirali, daćemo sve od sebe na terenu.“ – rekao je Slaven Nonković, igrač KKK Nais.

 

Turnir se igra u subotu 29. maja sa početkom u 10.30 u organizaciji Sportskog saveza opštine Velika Plana (SSOPV), pod pokroviteljstvom Opštine Velika Plana, a u saradnji sa Savezom košarkaša u kolicima Srbije (SKKS) i KKK „Nais“ – Niš, a uz podršku Turističke organizacije Velika Plana (TOVP). Podršku organizaciji turnira će dati i studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, kao volonteri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.