Debakl Naise (VIDEO)

 

ŽRK Naisa-ŽRK Mladost (NP) 24-36 (12-15)

 

Rukometašice Naise poražene su u 5.kolu Arkus lige od ekipe Mladosti iz Nove Pazove sa 36-24 (15-12). Iako konačni rezultat nije pravi odraz dešavanja na terenu, ekipa iz Nove Pazove zasluženo je slavila.

 

Nepreciznost u dodavanjima, greške u koracima i česta probijanja bili su na ovoj utakmici odlika domaćih rukometašica, a sve to, utisak je, proizilazilo je iz gotovo nikakvog golmanskog učinka Naise.Tek 5-6 odbrana na celom meču, nedovoljno je da se parira bilo kom protivniku, pa ni razigranoj ekipi Mladosti.

 

Gostujuće rukometašice vodiloe su tokom celog meča. Jedan od retkih bljesaka Naise beležimo u 13.minutu, kada je Naisa, preko Sanje Stamenković, sa igračicom manje,  izjednačila na 5-5. Vrlo brzo Mladost dolazi do 3 gola prednosti, što je materijalizovano i na poluvremenu, 15-12 za gostujući tim.

 

Tačno je da je bilo nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka i da je atmosfera bila uzavrela, ali Naisa večeras nije pokazala pravo lice.

 

Sa druge strane Leposava Glušica imala je izuzetnu podršku u Jeleni Knežević koja je bila nepogrešiva sa distance, a njih dve davale su ton igri i razigravale čitavu ekipu Mladosti.

 

Pokušavao je trener Đorđe Teodorović i muitom odmora i ubacivanjem i trećeg golmana u igru, ali ništa nije vredelo.

 

Kako se meč bližio kraju, prednost se uvećavala, pa je Mladost u finišu stigla i do rekordnih 12 golova razlike, 36-24. Rezultat previsok, ali potpuno zaslužena pobeda gošći.

 

 

Niš, hala „Čair“. Gledalaca: 500. Sudije: Bojan Dauti, Uroš Minić (Beograd). Isključenja: Naisa 12 minuta, Mladost 10 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (2), Mladost 5 (4).

ŽRK Naisa: Nedeljković, Kosanović , Ivanović , B.Stojanović, T.Petković 1, Milošević, Đurović 3, Veljković 4, Simonović 5, Mladenović, J.Stojanović 1, Stamenković 3, Nikolić 4, Milovanović 2, Rajković, Mihajlović 1.

ŽRK Mladost (NP): Jotić, Petković, Mikić, Glušica 7, Potkonjak, Ćurčin 5, Lazarević 8, Kosanović, Šašić, Janković, Ćazić 1, Kojčić, Orlović 4, Knežević 11.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.