Bokseri niškog Principa zablistali u finalu Kupa Srbije

U svojoj prvoj takmičarskoj sezoni bokseri niškog Principa napravili su izvandredan uspeh. Od 25 klubova u regionu Jugoistok sjajnim borbama i pobedama zauzeli su drugo mesto na tabeli i time se plasirali u finale Kupa Srbije.

U finalu, koje se odvijalo na Zlatiboru na Kraljevom trgu, učestvovala su po dva najbolja kluba iz svih regiona naše zemlje (Šumadija i Pomoravlje, Beograd, Vojvodina i Jugoistok). Sjajni su po navici bili bokseri niškog Viteza, ali je prijatno iznenadio još jedan klub sa grada na Nišavi – BK Princip.

U kadetskoj konkurenciji osvojene su dve zlatne medalje. Ognjen Bogdanović pobedom protiv boksera iz Viteza i Damjan Petrović koji je imao dve borbe, u subotu protiv boksera iz Novog Pazara, a u nedelju protiv borca iz Sombora.

U juniorskoj konkurenciji osvojene su takođe dve medalje. Uroš Žikić je osvojio srebro, a Novica Šain bronzu.

U omladincima Marko Žikić je u polufinalu dominantno savladao boksera iz Sombora, ali je u finalnoj borbi bio zaustavljen od boksera iz Loznice i Principu je doneo srebrnu medalju, dok su se u seniorskoj konkurenciji u teškoj i super teškoj kategoriji okitili srebrnim odličjima Đorđe Tošić i Đorđe Nikolić.

Bokseri Principa idu na zasluženi odmor pa od avgusta kreću pripreme za pohod na novu berbu medalja.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.