Badin IT košarkaška liga: “It’s all about people”

 

Još jedno kolo je odigrano u novoformiranom takmičenju. Ekipe polako ulaze u ritam i kako se sezona odvija sve su raspoloženiji i uigraniji sastavi koji nastupaju, pa je tako i igra puno bolja i lepša za gledanje. Evo i izveštaja osmog odigranog kola.

 

Syrmia vs. Codeus 33:41 – ekipa Codeusa grabi ka vrhu tabele. Iz kola u kolo podižu svoju formu i pokazuju da će biti jedan od glavnih konkurenata za titulu prve sezone lige. U svom sastavu imaju najboljeg trojkaša lige Mičkovića kome su na ovom susretu društvo pravili Todor Majstorović i Borislav Stefanović i zajedničkim snagama uspeli da slome otpor neugodne ekipe Syrmie koja je na ovom susretu nastupala bez standardnog plejmejkera i jednog od najbojih igrača Nikolića. Prvu tehničku grešku u takmičenju zaradio je Kocić iz gomaće ekipe i tako se upisao u istoriju takmičenja. On je bio i najefikasniji u svom sastavu sa 14 poena.

 

Telekom Srbija vs. HTec Group 41:35 – derbi dna tabele i jako bitna utakmica za obe ekipe pripala je ekipi domaćina koja je pokazala više umeća na ovom susretu u situacijama kada je to bilo potrebno. Sigurnije su izvodili slobodna bacanja i uspeli da upišu bitnu pobedu kojom se odvajaju sa dna tabele i prave važnu prednost u odnosu na rivale koji ostaju ispod njih. Najefikasniji na ovom susretu bio je Kostić koji je zabeležio 13 poena i 6 skokova dok su u poraženom sastavu najviše pokazali Tomašević sa 9 poena i 13 skokova i Cekić sa 13 poena i 4 skoka.

 

Ascalab-Webelinx Games vs. TraceOne-Diffine 26:32 – još jedna utakmica bez Živanovića u sastavu i još jedan poraz za ekipu AWG. Ovog puta bolji od momaka koji važe za jedne od favorita takmičenja bili su borbeni momci iz ekipe TraceOne-Diffine, a najzaslužniji za ovaj trijumf bio je nezaustavljivi Lazar Krstić sa neverovatnim procentima šuta i sa samo dva promašaja iz igre. Najkorisniji igrač kola imao je učinak od 20 poena i 16 skokova na ovom meču i tako doneo nove bodove i bitnu pobedu svom timu.

Badin Soft vs. Fazi 33:46 – lepa utakmica odigrana je u poslednjem terminu ovog kola. Favorizovana ekipa gostiju je lako došla do novih bodova i zacementrirala vodeću poziciju na tabeli nakon ovog kola. Najefikasniji igrači na ovom susretu bili su sjajni plejmejker Radenković sa 19 poena i 8 skokova i Nešić sa 16 poena. Kod domaće ekipe viđena je odlična timska igra gde su poeni raspoređeni ravnopravno, a ovi momci koji su u nizu od šest uzastopnih poraza pokazali su i na ovom susretu da ih to nije poljuljalo i da su timski duh i atmosfera na visokom nivou, jer kao što kažu ovde su da se zabave i bave sportom, rezultat je u drugom planu.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.