AKL: Najefikasnije kolo do sada, igrači raspucani (VIDEO)

Odigrano je i osmo kolo devete sezone Amaterske lige. Jedno od najefikasnijih u takmičenju, a svakako najefikasnije ove sezone. Čak trojica igrača sa preko 30 indeksnih poena i važne pobede nekih timova, a odigran je jedan od derbija lige. Evo i rezultata:

 

Milšped JUG vs. Niški medvedi 44:65 – jedna od lakših pobeda ove sezone za Medvede. Delovalo je da šampioni imaju malo jači trening na ovom susretu protiv zaista nemoćne ekipe koja je prikovana za dno tabele. Meč je obeležio i povratak na teren legendarnog Dragana Kantara koji je svojim asistencijama podsetio zašto je proglašen MVP-em finalnog turnira prošle sezone. Imao je sjajne brojke (11p, 8a, 9s) i indeks korisnosti 23. Ali, najraspoloženiji na ovom susretu bio je neumorni šuter Uroš Nikolić koji je na ovom susretu za tri poena šutirao neverovatnih 6/7, upisavši 28 poena i 5 skokova za ukupan indeks 29. U poraženom sastavu najviše su pokazali bekovi Marković i Vasiljević sa 18 odnosno 12 poena.

 

AKK Legionari vs. Old school wolves 54:44 – novajlije nastavljaju sa svojim dobri igrama i beleže bitne pobede nad rivalima za direktan plasman u plej of. Ovog puta bili su bolji od ekipe Vukova koji u svom sastavu imaju jednog od najboljih skakača lige Savića, koji je zabeležio dabl dabl učinak na ovom meču (15p i 15s), ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi razigrani domaćin, a pre svega nezaustavljivi na ovom susretu Nešić koji je novim svojim dabl dabl učinkom od 24 poena i 11 skokova doneo svojoj ekipi bitnu pobedu za nastavak takmičenja.

 

Hummingsubs vs. KK Senior 47:42 – čvrsta i jaka utakmica, sa dosta dobrim i snažnim odbranama i uz puno timskog rada i truda na obe strane. Ekipa Subs-a je ipak došla do nove pobede, pre svega zahvaljujući odličnom Đurđanoviću koji je upisao dabl dabl (17p i 11s). Pobeda još više dobija na značaju ako imamo u vidu da su domaćini ovaj susret odigrali bez svog bekovskog dua Delčić Cvetković. Borili su se gosti koliko su mogli na ovom susretu, ali još jednom se pokazalo da je borbeni Đukić, koji nije igrao na ovom susretu, neophodan timu za bolje rezultate.

 

Brew crew vs. Trust the process 49:56 –  ekipa Ttp-a nalazi se u odličnoj formi u poslednje vreme, a to su pokazali i na ovom susretu protiv ekipe Brew-a koja još uvek traži svoju formu i dobre rezultate ove sezone. Kuriozitet ovog meča je svakako samo jedna pogođena trojka gostiju, a znamo da je šut za tri poena jedno od njihovih glavnih oružja. To nam govori da je ekipa Ttp poradila malo i na ostalim segmentima svoje igre, pre svega na timskoj atmosferi i timskoj igri sa puno uigranih akcija. Standardno najbolji u pobedničkom timu bio je bekovski par Radenković Mitrović, dok je u poraženom sastavu najviše pokazao Jovanović, sa dabl dabl učinkom od 10 poena i 13 skokova.

 

Predatori vs. AKK Tvrđava 51:59 – rutinska pobeda favorizovane ekipe Tvrdjave u ovom susretu. Momci u belo/zelenim dresovima su kontrolisali utakmicu od početka do kraja, uz neprepoznatljiv pad u poslednjim trenucima meča kada su dozvolili sebi da lako izgube par lopti i dozvole protivniku da razliku smanji na manje od 10 poena. Ono što je presudilo su svakako skokovi, a pobednička ekipa ih je sakupila čak 24 više u odnosu na protivnika. Najzaslužniji za to je svakako najbolji skakač lige sezonama unazad Milenković, koji je i na ovom susretu bio nezaustavljiv pod protivničkim košem, zabeležio dabl dabl učinak od 22 poena i 15 skokova (čak 11 u napadu) za ukupan indeks 34. U poraženom sastavu standardno najbolji kapiten Stojiljković, a priključio mu se na ovom meču i stameni Banduka.

 

AKK Rekreativci vs. Lokomotiva 55:49 – veoma bitan meč za domaću ekipu kojoj je pobeda bila više nego neophodna kako bi sačuvali svoje šanse u borbi za plej of i prekinuli niz poraza. Aktuelni MVP regularnog dela prošle sezone Milenković je na ovom susretu uzeo stvar u svoje ruke i uz odličnu pratnju mladog Jankovića doneo svojoj ekipi važne bodove. Milenković je bio najbolji igrač na ovom susretu, zabeleživši novi dabl dabl od 25 poena i 11 skokova za fantastičan indeks 37. Iako je igrač sa najvećim brojem indeksnih poena u ovom kolu, isto toliko je zabeležio i igrač iz ekipe Mily Milk, ali uz bolje procente šuta te je Milenkoviću ovog puta titula najkorisnijeg igrača kola izmakla za dlaku.

 

Tajchy Thunders vs. Kraljevi ove igre 54:50 – derbi kola odigrali su redovni učesnici završnih turnira prethodnih sezona, osvajači brojnih medalja ekipe Thunders-a i Kraljeva. U neizvesnom susretu, sa odličnim tempom, lepim potezima i lepršavom igrom na obe strane, pobedu je odnela ekipa domaćina i to zahvaljujući šutu spolja, kako se i očekuje od najbolje šuterske ekipe takmičenja. Thunders-i su ubacili čak 11 trojki od kojih 7 dvojac Radojević Simić koji su bili i najefikasniji u svom timu. Kod Kraljeva se najviše istakao bekovski tandem Mijalković i Nikolić, ali nedovoljno kako bi se savladala raspoložena ekipa Tajchy na ovom susretu. Thundersi ostaju lideri na tabeli sa samo jednim porazom ove sezone.

Margerski tigrovi vs. Mily Milk 42:60 – na kraju kola odigrana je utakmica koja je bila prava poslastica i uživanje za gledanje. Dve prijateljske ekipe odigrane su jako lep meč u nedelju popodne, a uspešnija je bila ekipa gostiju koja se nalazi u najboljoj formi trenutno od svih ekipa u ligi. Nerešiva enigma za domaćina bio je najkorisniji igrač ove runde Popović koji je zabeležio trip dabl učinak od 14 poena, 11 skokova i 11 asistencija za ukupan indeks korisnosti 37. Cela ekipa ga je pratila i ono što je zanimljivo je da su se svi igrači gostiju koji su ulazili u igru upisali u listu strelaca. U bledoj partiji Tigrova najefikasniji bio je Mikuljanac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.