Aleksinačko džudo-čudo i pogon za stvaranje šampiona

Mladi džudista iz Aleksinca Lazar Stanković još jednom je zablistao na borilačkom podijumu. On je, na nedavno održanom državnom prvenstvu u Beogradu, u kategoriji juniora do 60 kilograma, osvojio je najvrednije odličje i poneo titulu prvaka države.

Lazar je do zlata došao kroz tri veoma teška meča, jer ga je, posle slobodnog prvog, već u drgom kolu dočekao prošlogodišnji šampion.

Pobedom na državnom prvenstvu, talentovani mladi džudista iz Aleksinca, inače aktuelni vicešampion države u kadetskoj konkurenciji, zvanično je postao juniorski prvak Srbije, a na tron najboljih takmičara u 2021. godini ispeo se posle 4 zlatne, jedne srebrne i jedne bronzane medalje. Lazar je, podsetimo, i u 2018. godini nosio titulu državnog prvaka u kategoriji starijih pionira i mlađih kadeta.

U Džudo klubu “Aleksinac” kažu da, kada je reč o olimpijskim sportovima, njihov grad u proteklih najmanje 20 godina nije imao takav sportski rezultat.

Trener Džudo kluba “Aleksinac” Bojana Stanković, najavljuje učešće i na evropskim kupovima, kako bi se Aleksinac, posle državnih uspeha, što bolje pozicionirao i na kontinentalnoj rang listi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.