Aleksinčani najbolji na “Kupu Cara Konstantina” (VIDEO)

Klupske košarkaške sezone samo što nisu počele i trenutno su aktuelni pripremni turniri na kojima timovi dobijaju svoj završni oblik pred izazove koji ih čekaju. U Nišu je u sredu 27. i četvrtak 28. septembra održan “Kup Cara Konstantina” na kome su učestvovale četiri ekipe, niški – Konstantin i Košarkaški klub Niš, leskovačko Zdravlje i Napredak Bosforus iz Aleksinca.

U polufinalu Zdravlje je pobedilo Konstantin 73:66, a Napredak Bosforus ekipu Niša 83:73. U gradskom derbiju Konstantin je u borbi za treće mesto bio bolji od Niša 70:58, a pobednik “Kupa Cara Konstanina” je ekipa aleksinačkog Napretka koja je u finalu savladala Zdravlje rezultatom 68:62.

Napredak Bosforus iz Aleksinca je imao određene kadrovske probleme tokom leta. Kasno su započeli pripreme, u odnosu na prošlu sezonu mnogo je novih lica i u igračkom, a i u stručnom štabu, ali u pripremnim utakmicama su uglavnom beležili pobede što uliva optimizam ljubiteljima košarke iz ovog grada.

Dosta se očekuje od igrača koji su pojačali tim u letnjem prelaznom roku. Glavna uzdanica tima će ipak biti ljubimac aleksinačke publike Dragoljub Šikman, koji će se nakon prvog kola priključiti ekipi, a stabilnost u igri će sigurno doneti i jedan od najboljih igrača na srpskim terenima prethodne tri sezone, nakon povratka iz inostranstva, iskusni Slaviša Bogavac.

Takmičenje u Drugoj muškoj ligi Srbije počinje 7. oktobra, a Napredak Bosforus u prvom kolu putuje u Smederevsku Palanku, gde će ih dočekati jedan od favorite prvenstva, silno pojačana ekipa Mladosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.