Aleksinački školski sport raste iz godine u godinu (VIDEO)

Aleksinački školarci, osim ocenama upisanim u njihove đačke knjižice, školsku godinu koja je na izmaku, ispraćaju i sportskim uspesima. Učestvovali su u gotovo svim takmičenjima koje je za njih organizovao Savez za školski sport, i na posletku se okupili se na zajedničkoj svečanosti dodele priznanja i pehara.

U konkurenciji osnovnih škola treće mesto je zauzela Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, drugo Osnovna škola „Ljupče Nikolić“, a najbolji sportisti među osnovcima su đaci Osnovne škola „Vožd Karađorđe“.

Među srednjoškolcima, na trećem mestu završila je ekipa Poljoprivredne škole „Šumatovac“, na drugom Aleksinačka gimnazija, a najbolji su bili mladi sportisti it Tehniče škole „Prota Stevan Dimitrijević. A osim ekipnih pehara koji će stajati u školskim vitrinama, nagrađeni su i pojedinci koji su se najviše istakli.

Ceremoniji dodele pehara u aleksinačkoj sportskoj dvorani prethodilo je takmičenje u savladavanju prepreka na poligonu koji je bio više zabavan nego težak i u kome su takmičari najiskrenije uživali…

Osam osnovnih, tri srednje i jedna škola za decu sa posebnim potrebama, učestvovalo je tokom cele školske godine u svim disciplinama koje su predviđene sistemom školskih takmičenja – u fudbalu, košarci, 3 na 3 basketu, atletici, stonom tenisu, odbojci, a takođe i u šahu i džudou. Neke od tih škola ostvarile su zavidne rezultate i van Aleksinca, na višim nivoima takmičenja.

Iako postoji samo četiri godine, Savez za školski sport Aleksinca već se odlično snalazi u sistemu školskih takmičenja. Sve slučajne omaške koje proizilaze iz neiskustva, ispravljaju u hodu, a cilj im je, kako ističu, da približe deci školski sport i važnost fizičkih aktivnosti za njihov pravilan razvoj i odrastanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.