Praznik plesa u Aleksincu (VIDEO)

Četrdeset Ronde igračica iz Aleksinca, radno je, na sceni, proslavilo svoj praznik – 29. april, Svetski dan plesa.

Njihov siguran umetnički, pantomimičarski i sportski izraz, doteran složenom koreografijom, dobrim izborom muzike i zanimljivim i originalnim kostimima, pretočen je u scenski performans koji je još jednom zadivio publiku.

Mnoge od plesačica samouvereno su izvele svoje tačke jer su već iskusile i druge plesne podijume, uključujući i one pred strogim žirijem na evropskim i svetskim takmičenjima.

A bilo je i pčelica koje su debitovale i, za njih još uvek komplikovanu koreografiju, nadomestile šarmom i zanimljivom improvizacijom.

Koliko god je nastup pred aleksinačkom publikom nama laicima izgledao savršeno, on je tek navežbana koreografijasa kojom će Dens studio Ronde iz Aleksinca krenuti u svoje takmičarske pohode.

I tako je Ronde još jednom, po peti put, zablistao na aleksinačkim daskama, pridruživši se milionima plesača širom sveta koji proslavljaju svoj praznik ustanovljen na dan rođenja čuvenog reformatora igre, Žan Žak Novera. Energija njihovih naporno uvežbanih tehnika strit šou densa, šou densa, disko densa, hip-hopa, zumbe i modernog baleta zadržala se na sceni čak i kada su šareni baloni označili kraj igre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.