Flaming Lionsi novi šampioni Corn lige (VIDEO)

Spektakularnom finalnom utakmicom stavljena je tačka na treću sezonu košarkaške Amaterske Corn lige u Beogradu. U izuzetno zanimljivom finalu punom preokreta Fleming Lajonsi su savladali ekipu FON-a rezultatom 74:61. Fleming Lajonsi su tako krunisali sjajnu sezonu u kojoj su i u ligaškom delu bili prvi na tabeli, a iz drugog pokušaja su osvojili svoju prvu titulu u Corn ligi.

Završnica lige odigrana je u prelepom ambijentu sportske dvorane Corn koja je od samog starta domaćin ove amaterske košarkaške lige. Pre finalnog meča održano je takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju u kojima su se takođe istakli igrači šampiona.

Nakon završetka finalnog meča dodeljene su kolektivne i individualne nagrade najzapaženijim ekipama i pojedincima. Fleming Lajonsi su dobili šampionski pehar Corn lige, a medalje su dobili i članovi drugoplasiranog FON-a, kao i trećeplasirane ekipe DOK.

Najbolji igrač finalnog meča bio je Vukašin Bošković iz Fleming Lajonsa, a titulu najboljeg igrača lige dobio je Bojan Mićović iz FON-a.

Organizatori lige izglasali su i dve idealne petorke takmičenja. Članovi druge idealne petorke su: Filip Mićić (FON), Vukašin Bošković (Flaming Lions), Viktor Jaćović (FON), Nikola Nikolovski (DOK) i Dušan Dotlić (Flaming Lions). Najbolju petorku lige čine: Aleksa Bojičić (Run and gun), Radoš Raičević (Sinovi), Luka Stankovski (Flaming Lions), Bojan Mićović (FON) i Milan Ilić (DOK). Svi učesnici su istakli zadvoljstvo što su deo ovakve organizacije.

Sezona je prošla u najboljem redu i na nivou na kom mogu da pozavide i profesionalne lige u našoj zemlji.

Corn liga traje već tri sezone, a podeljena je na PRO i SILVER ligu, kako bi što veći broj zainteresovanih mogao da provodi kvalitetno vreme baveći se sportom. Organizatori ulažu velike napore da sve protekne u najboljem redu, ali se i trude da stalnim inovacijama kvalitet takmičenja konstantno podižu.

Brojne promene su već spremne za narednu sezonu, a među njima se ističe osnivanje amaterske košarkaške lige u ženskoj konkurenciji.

Corn liga je jedan od osnivača međunarodnog “Amater kupa”, uz Amatersku košarkašku ligu Niša predstavlja Srbiju u tom projektu. Prošle godine je prvi “Amater kup” održan u Nišu, ove godine u slovenačkom Kranju, a domaćin narednog će upravo biti Corn liga i Beograd. Međunarodnu saradnju ostvarile su ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali tu nije kraj, već na narednom Amater kupu očekuje se i učešće predstavnika još nekih amaterskih liga iz evropskih zemalja.

Corn liga je definitivno pravo mesto za sve ljubitelje košarke koji više nemaju vremena da se aktivno bave košarkom uz svakodnevno treniranje, a istovremeno, žele i dalje da se takmiče, druže i igraju u sjajnim uslovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.