Zvezda umalo kapitulirala na Čairu

Pravo iznenađenje umalo nije viđeno u osmom kolu Superlige. Ipak Zvezda je savladala Nais sa 7:4 (0:2; 0:2; 5:0, 2:0).

Iako dosta oslabljen niški tim (u ekipi nije bilo Marka Pavičića i Tihomira Živića) pokazao je da pozicija na tabeli nije merilo kvaliteta.

Nišlije su utakmicu otvorile kao iz snova, a Čair sigurno ne pamti bolje dve četvrtine protiv favorizovane ekipe, kakva je šampion Regionalne A2 lige. Igor Lazić začarao je mrežu i zabeležio neverovatnih 13 odbrana, devet u prvoj deonici. Dobru odbranu ispartio je i napad. Prvog igrača više domaći nisu uspeli da realizuju, ali naredna tri jesu. Pogađali su redom Šilj, Mitrović, Ivetić i Bolović. Sa druge strane crveno – beli bili su u potpunosti u senci domaćih.

Nastavak je priprao izabranicima Dejana Savića. Gosti su na startu veoma brzo prepolovili zaostatak. Domaći su se konstantno branili sa igračem manje, s tim što je Zvezda sada imala bolju realizaciju. Sve to omogućilo je Beograđanima da preokrenu rezultat u svoju korist i po prvi put povedu na kraju treće deonice. Imali su i domaći par prilika, ali ih nisu iskoristili. Dvojica standardnih prvotimaca Nais (Ivetić i Omerović) su sa tri isključenja morali ranije da napuste bazen, dok su Bolović i Milošević imali na kontu po dva prekršaja. Sve to odrazilo se i na igru domaćih, koji već imaju problem sa manjkom igrača u rotaciji. Poslednji kvartal beogradski tim dobija sa 2:0 i stavlja tačku na duel. Dobili su domaći igrači u poslednjih dva-tri minuta, nekoliko puta igrača više. Ipak bilo je kasno za desetkovani niški tim nije mogao ništa da uradi.

Zvezdu su do pobede sa dva gola predvodili Ognjen Stojanović i Veljko Tanskosić. U Naisu je odličan na golu bio Lazić, dok su četvorica igrača zabeležila po pogodak.

U narednom kolu na Čair stiže ekipa Šapca. Taj meč na proramu je 19. maja.

Nais – Crvena zvezda 4:7 (2:0; 2:0, 0:5, 0:2)

Niš, bazen Čair;

Sudije: Igor Virijević/ Miodrag Stefanović;

Igrač više: Nais 10(3), Crvena zvezda 13 (3);

Nais: Lazić 18 odbrana, Mitrović 1, Kovačević, Ivetić 1, Dimitrijević, M. Milošević, Omerović, Đurđević, Nikolić, Šilj 1, Bolović 1, D. Milošević, Stoljković, Stanković;

Crvena zvezda: Dobožanov 11 odbrana, Tankosić 2, Radović 1, Bursać, Šuberić, Ilić, Njegovan, Toholj, Nikolov 1, Tanasković 1, Stojanović 2, Asanović, Todorovski, Ljubenović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.