Marinos debitovao ubedljivom pobedom

U subotu 12. maja je počela Treća muška regionalna liga Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije u košarci, poznatija kao Letnja liga. Ove sezone ligu čine četiri ekipe, a prvoplasirana će steći pravo da na jesen nastupa u Drugoj muškoj regionalnoj ligi, grupa Istok.

U Letnjoj ligi svoje prve stranice istorije ispisuje i novi niški sportski kolektiv, Košarkaški klub Marinos. Po sastavu i organizaciji jasno je da je reč o klubu pravljenom za veća dela, ali propozicije kažu da se mora krenuti od najnižeg ranga takmičenja. Marinos ima respektabilan igrački kadar, a predvođen kapitenom Dragoljubom Šikmanom lako je zabeležio pobedu u prvom kolu protiv Mladosti iz Bele Palanke rezultatom 94:60.

Utakmica Marinosa protiv gostiju iz Bele Palanke odigrana je u veoma lepoj atmosferi pred neuobičajeno velikim brojem gledalaca za ovaj rang takmičenja, a među navijačima novog niškog kluba našla su se i neka izuzetno poznata lica poput komandanta Kopnene vojske, generala-potpukovnika Milosava Simovića, zatim Zvonimira Stankovića, predsednika Sportskog saveza Niša, kao i gradskog većnika Niša zaduženog za omladinu i sport, Branislava Kačara. Njemu je u poluvremenu utakmice dodeljen i dres Marinosa u znak zahvalnosti za pomoć klubu.

Pored Marinosa i Mladosti iz Bele Palanke članovi Letnje lige su još ekipe Babušnice i Trijumfa iz Niša. U njihovom međusobnom duelu Trijumf je ostvario pobedu za stopostotan učinak niških ekipa u prvom kolu takmičenja.

(foto: Milovan Jakovljević)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.