Železničar u finalu Super lige (VIDEO)

Stonoteniseri Železničara su nakon „majistorice“ sa ekipom „Banata“ iz Zrenjanina u prepunom Stonoteniskom domu u Nišu izborili nastup u finalu plej ofa Super lige Srbije.

Nakon ubedljivih 4:0 u prvom meču za Železničar u Nišu, usledio je revanš Banaćana od 4:1 u Zrenjaninu, sve to je podiglo nivo uzbuđenja do maksimuma, pa je puna sala Stonoteniskog doma prisustvovala spektakularnom meču koji je trajao još malo pa do ponoći. Iako je meč okončan sa 4:1 za nišku ekipu, skoro svak partija je obilovala uzbuđenjima i neizvesnošću pa se meč odužio na tri i po sata igre.

Poene za Železničar su osvojili internacionalci – Argentinac Francisko Sanči i Bugarin Denislav Kođabašev sa po dve pobede. Poraz je pretrpeo Luka Mihajlović u duelu sa odličnim Filipom Radovićem.

Pored vrhunskog stonog tenisa, odlične atmosfere treba napomenuti i konstantno nesportsko ponašanje gostujućeg rukovodstva, koje se trudilo da izazove incident po svaku cenu, nebi li poremetili igru domaćih igrača, ali ta taktikaim nije urodila plodom.

Niški stonoteniseri u finalu će se sastati sa pobednikom meča Radnički Beočin – Partizan. Ko god da pobedi na papiru bi bio favorit u odnosu na Železničar. U slučaju da se u finale plasira Partizan predvođen prošlogodišnjim igračima niškog kluba Pajkovim i Karakaševićem, Železničar bi imao prednost domaćeg terena u eventualnoj „majistorici“. Protiv aktuelnog šampiona ekipe Radničkog tu prednost Železničar ne bi imao, ali posle nekoliko godina u vrhu srpskg stonog tenisa možda je vreme da se Nišlije popnu i na sam vrh.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.