Mašinac do boda protiv TSC-a

U drugom kolu plej auta, odnosno šesnaestoj utakmici u ovom prvenstvu fudbalerke Mašinca su tek drugi put ostale neporažene. Pet meseci nakon pobede nad ekipom kragujevačkog Radničkog, „zelene“ su uspele da otkinu bod i ekipi TSC-a. Rezultat na stadionu na Delijskom visu bio je 1:1(1:0).

Neverovatno borbenoj utakmici sa puno trčanja, kumovala je i glavni sudija Marina Živković iz Kragujevca, koja nije previše seckala igru, čak je čini se u nekim trenutcima dopuštala da se igra malo oštrije. Sve to dovelo je do toga da se borba rasplamsa i da prisustvujemo dinamičnoj i zanimljivoj utakmici.

Domaće su dobro ušle u meč i nakon greške odbraneekipe TSC-a  u 26. minutu preko Jovane Ilić stižu do vođstva. Nakon toga gošće pruzimaju incijativu i bivaju opasnije, ali se na pauzu otišlo sa minimalnim vođstvom izabranica Perice Krstića.

U drugom delu u 59. mibutu gošće uspevaju da krunišu inicijativu i preko Katarine Siluši poravnavaju na 1:1.

Od tog trenutka utakmica postaje otvorenija, obe ekipe pokušavale su svim silama da stignu do pobede, napadi su se smenjivali kao na traci. Lopta se nije zadržavala na sredini terena već se ona preskakala i igralo se naizmenično ispred jednog, pa drugog gola. I pored toga mreže su do kraja mirovale, ostalo je 1:1, a upečatljiva je i scena nakon poslednjeg sudijskog zvižduka kada je veći deo fudbalerki od umora pao na travu i ostao neko vreme da leži.

Ekipa Mašinca koja je praktično već otpisana, nakon ovog meča ipak je ostavila lep utisak, pokazavši da će se boriti sportski do kraja bez obzira na bodovni saldo. Najbitnije u ovom trenutku u Mašincu je da se zadrži zdrava atmosfera i ekipi i u klubu, i da se, ako se već bude ispalo, što pre vrate u elitni rang.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.