Železničar počinje takmičnje u EHF Kupu

Evropsku priču Železničar započinje iz Niša, gde će u prvom kolu EHF Kupa, dočekati Kaerjeng.Pre nego što je izneo očekivanja trener Veselin Vujović se osvrnuo na poraz u SEHA ligi.

Veličina sporta i jeste u tome što veoma brzo imaš šansu da popraviš utisak,  podigneš samopouzdanje i atmosferu. Nama je ta šans veća u subotu. Moram da kažem da smo se propisno obrukali u prvom kolu SEHA lige. Ipak ovo je sasvim drugo takmičnje, drugi pristup. Ja znam da smo razočarali publiku, ali ako se publika koja prati klub, razočara posle jedne utakmice, šta treba da rade trener i igrači.  Još mnogo utakmica je pred nama, jer nije sve onako kako počne, već kako se završi, rekao je Vujović, a zatim nastavio o narednom protivniku.

Reč je o jednom dobro kompenzovanom sastavu. Imaju nekoliko stranaca. Tu je i reprezentativac Makedonije Temelkov, koji je igrao još dok sam ja bio selektor. Na srednjem beku je Francuz, na levom beku Radojević igrač iz Srbiji. Ozbiljan su sastav, ali je mislim da igramo bolji rukomet, da smo bolji i da ćemo proći. U Luksembur uglavnom idu igrači koji su na zalasku karijere. Koji dođu tamo, a zatim rade, treniraju. To nije profesionalni odnos, ali ne treba zanemariti kvalitete tih igrača. Ukoliko se to desi mogu da naprave ozbiljan problem. U poslednjih nekoliko godina su se sretali sa timovima iz Srbije i bili uspešniji, nadam se da im to ovoga puta neće poći za rukom. Mi imamo nekoliko povređenih igrača, pored toga su iskrsli još neki problemi. Međutim ako ne budemo pokazali svoje lice i budemo doveli ovu rundu i prolazak u drugo kolo u pitanje to će već biti veliki problem.

Situacija sa igračkim kadrom gora je nego pred meč sa Vojvodinom. Neki igrači nisu prijavljeni za ovo kolo, imali smo problema sa  Evropskom federacijom. Pored Predraga Vejina, neće nastupiti ni golman Danilo Mihaljević, pa je tako niški tim sveden na jednog čuvara mreže.

Duel u hali Čair zakazan je za subotu u 18:30h, a ulaz je slobodan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.