Završni turnir Mini-maksi lige u Beloj Palanci

Bela Palanka će, u nedelju 11. marta, biti domaćin završnog turnira fudbalske Mini-maksi lige „Pirot“, takmičenja za dečake i devojčice Pirotskog okruga.

U odlučujućem danu nastupiće 15 ekipa iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada, a učesnici su podeljeni su u pet starosnih kategorija – od 2006. do 2010. godišta.

Mini-maksi liga Srbije se već 18 sezona zaredom istovremeno održava u 27 gradova. Učestvuje više od 10.000 malih fudbalera i fudbalerki razvrstanih u gotovo 800 ekipa. Takmičenje je počelo sredinom januara, a susreti su organizovani svake subote i nedelje, kako bi predstojećeg vikenda bio proglašen prvak Pirotskog okruga.

Inače, prema rečima organizatora, cilj ovog projekta je popularizacija fudbala, upoznavanje najmlađih sa osnovnim pravilima sportskog takmičenja, promocija fudbala kod dece i briga o njihovom telesnom i duhovnom razvoju.

Prvi mečevi završnice turnira počinju u 9 sati, a organizatori ovog sportskog spektakla su Sportski savez Bele Palanke i Ustanova za sport „Sportski centar Banjica“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.