Medicinska i Gimnazija “Svetozar Marković” najbolje u košarci (VIDEO)

Školska takmičenja u Nišu u košarci su završena. Turnir u košarci startovao je još krajem prošle godine, odigrano je 90 utakmica i konačno je poznato koje su škole bile najuspešnije.

U konkurenciji pionira i pionirki najuspešnije su bile osnovne škole „Ratko Vukićević“, odnosno „Sreten Mladenović Mika“, kod omladinki turnir je osvojila gimnazija „Svetozar Marković“, dok je titulu najuspešnije srednje škole u muškoj konkurenciji ponela Medicinska škola Dr „Milenko Hadžić“.

Pionirke i omladinke takmičenje nastavljaju u Trsteniku na okružnom takmičenju, dok će pioniri i omladinci najpre okušati snage sa vršnjacima iz Aleksinca.

U Savezu za školski sport Niša nadaju se da će neki od ovih timova stići i do republičkog takmičenja, kao što je to slučaj i u drugim sportovima…

Razvoj školskog sporta prepoznat je kao jedan od prioriteta u Strategiji razvoja sporta u Republici Srbiji, pa i u Gradu Nišu, pa je jedan od osnovnih ciljeva uključivanje što većeg broja mladih u sistem sporta, a ono što je nesporno je, da će se  iz kvantiteta izroditi i određeni kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.