Završen međunarodni turnir u gou – Niš Open 2017 (VIDEO)

Dušan Mitić, član Pro Go kluba iz Niša osvojio je treće mesto na prestižnom GO turniru “Niš open 2017”. Na taj način on je stigao i do četiri boda na evropskom gran-priju. Na ovom, izuzetno jakom takmičenju, pobedio je Pop Kristian iz Rumunije. Drugi je bio Lekalu Tengi iz Francuske, treći naš Dušan Mtić, a četvrti Lisi Pavol iz Slovačke – svi profesionalci osim našeg državnog prvaka.

Takmičenje koje je održano u Regionalnom centru za usvaršavanje zaposlenih, bilo je izuzetno kvalitetno, a pored toga što su naši igrači bili u prilici da osvoje bodove, mogli su od profi igrača ponešto i da nauče.

Takmičari iz Srbije pokazali su da itekako mogu da se nose sa najboljim svetskim igračima goa. Po očekivanju, najviše su pokazali upravo učesnici iz Niša. Dušan Mitić je potvrdio kvalitet, jer je i prošle godine osvajao evrospke bodove i to na turniru u Brnu i na Grend slemu u Berlinu.

Nakon turnira u Nišu, na redu su grend slem kvalifikacije, koje će biti održane u Klužu u Rumuniji 25. i 26. marta. Najjači grend slem turnir održava se krajem aprila u Berlinu, a u kalendaru Go saveza Srbije bitno mesto zauzima  Evropsko prvenstvo koje će biti održano krajem jula.

Organizator “Niš Opena 2017” bio je PRO GO klub iz Niša, uz podršku Go saveza Srbije i Grada Niša kao pokrovitelja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.