Vaterpolisti Naisa završili sezonu pobedom u gostima

Sezonu u Prvoj A ligi vaterpolisti Naisa završili su pobedom u gostima.

Odličnom igrom niški tim je u u 14. kolu savladao Zemun. Duel na bazenu Vlaho Bata Orlić završen je rezultatom 12:17 (3:1,3:5,4:2,2:6).

Igrači Naisa zatvorili su sezonu najubedljivijim trijumfom do sada. To im je omogućila standardno dobra igra u odbrani, ali i odlična u napadu. Tim sa Čaira iskoristio je sve šanse, a greške su svedene na minimun, sve to je na kraju rezultiralo ubedljivom pobedom. Nišlije je do pobede predvodio Miljan Milić sa pet pogodaka, jedan manje dodao je Marko Pavičić. Zavesu na gol ponovo je spustio je Igor Lazić koji je osujetio 15 šuteva domaćih. Iako utakmica nije imala rezultatskog značaja, prava borba viđena je u bazenu tokom cele utkamice.

Od početka meča igrači Naisa pokazali su jaku želju za pobedom. Mrežu Zemuna načeo je Dragan Milošević, a Vasiljević izjednačio.Nekoliko minuta kasnije Pavičić koristi igrača više i ponovo donosi prednost Naisu, nakon togo usledili su golovi Stanimirovića i Milića za velikih +3 (1:4), minut pre kraja prve deonice. Seriju niškog tima domaći su prekinuli preko Jovanovićai Timotića i vratili se u igru. Gosti su drugu deonicu otvorili pogotkom i izjednačili. Međutim to nije unelo pometnju u redove Naisa, pošto su igrači gostiju nastavili da igraju u istom ritmu. Usledila je serija Naisa od 4:1. Precizni su bili dva puta Milić i po jednom Pavičić i Šilj, sa druge strane pogodio je samo Mišković za 8:5. U finišu Jovanović postiže šesti gol za domaće, a Dragan Milošević vraća +2 Nišlijama.

Treća četvrtina bila je najneizvesniji period igre. Ne zbog činjenjice da je to jedini period igre koji su domaći rešili u svoju korist, već zbog spleta različitih okolnosti.Pogotkom Pavičića, izabranici Predraga Kikinđanina stekli su četiri gola prednosti. Posle toga domaći su napravili seriju od 3:1, dva puta pogodio je Kovačević i jednom Maksimović, sa druge precizan je bio Pavičić. Krajem treće četvrtine, sa pravom zamene isljučen je igrač domaćih Luka Dragišić, pošto je namerno pesnicom udario igrača gostiju Tihomira Živića u predelu lica. Živić je napustio bazen, a ovakav gest razljutio je sve u Naisu. „Pometnju” u redovima gostujućeg tima iskoristio je Mišković koji je postigao pogodak pet sekudni pre kraja ove deonice za 11:10. Čitava situacija razljutila je niške igrače koji su u poslednjoj četvrtini u potpunosti nadigrali Zemun. Sa po dva pogotka Stanimirovića i Šilja, Nais je imao velikih +5 (15:10). Izabranici Vukote Vukotića sredinom poslednje četvrtine postižu dva pogotka i prekidaju seriju Naisa. Ipak tačku na ovaj susret i sezonu sa dva gola postavio je Miljan Milić.

Autor: Kristina Krstić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.