Završen međunarodni ITF turnir na terenima TAŽ-a

Završen međunarodni ITF turnir na terenima TAŽ-a

Međunarodni juniorski turnir Niš OPEN 2021. iz serije ITF završen je na terenima Teniske akademije Živković. Radi se o turniru za tenisere i teniserke do 18 godina, a niške tenisere i teniserke su sprečile povrede da se domognu odličja. ITF turnir je protekao u znaku tenisera iz Slovačke i Srbije. Titulu u singlu je osvojio srpski teniser Aleksa Pisarić, on je u finalu bio bolji od Vladimira Popova iz Bugarske (2:0). Titula u dublu je pripala slovačkom paru (Alfred Almaši/Radovan Mihalik), oni su sa 2:0 bili bolji od kineskog para (Je Hongju/He Ziheng). U konkurenciji teniserki najbolja je bila makedonska teniserka Jana Stojanova. Jana je pobedila srpsku teniserku Andreu Obradović, rezultat je bio 2:1. Titulu u ženskom dublu su osvojile sestre Vaščenko iz Ukrajine (Anastasija i Ana), one su sa 2:0 pobedile par Jana Stojanova (Makedonija)/Joana Konstantinova (Bugarska).

 

Visoke ocene za organizaciju turnira, puno osmeha, dobrog tenisa, ali i izostanak publike su rezime turnira koji se igrao proteklih desetak dana u Nišu. Na turniru je učestvovalo preko 100 tenisera i teniserki iz velikog broja zemalja (Kina, Srbija, Rusija, Bugarska, Francuska, Mađarska, Holandija, Slovačka, BIH, Rumunija, Crna Gora, Švedska, Kanada, Britanija, Ukrajina, Slovenija, Italija, Hrvatska, Nemačka, Češka, Japan, Makedonija, Belgija, Austrija, Indija, Grčka, Kazahstan).


Povezane vesti

AKL: Kraljevi i dalje na tronu (VIDEO)

    Kako se približava zimska pauza tako i tenzija i nervoza kod ekipa i igrača raste. Čak su i

Teniseri TAŽ-a najbolji na Kalančetovom memorijalu

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je tokom vikenda održan tradicionalni Kalančetov memorijal. Dragomir Kalanović (čika Kalanča) se smatra jednim

U šok završnici Radnički iščupao bod (VIDEO)

U 10. kolu Superlige Radnički je nakon bolnog poraza od Voždovca dočekao ekipu Mladosti iz Lučana.   Niški fudbaleri su

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.