Vlasotinački gimnastičari odbranili titulu državnog prvaka

Mali gimnastičari iz Vlasotinca, Pavle Marković, Vladimir Nikolić, Lazar Stoiljković i Mateja Stojanović i ove godine su najbolji gimnastički sastav u takmičarskom C programu, u konkurenciji dečaka od prvog do četvrtog razreda.

Na Državnom prvenstvu održanom ove subote u Kostolcu, pobednička ekipa, odbranila je titulu prošlogodišnjeg prvaka Srbije.

Osim ekipnog, dečaci iz Vlasotinca ostvarili su i pojedinačne uspehe. Pavle Marković zauzeo je prvo mesto, dok je Vladimir Nikolić završio na trećoj poziciji.

I njihovi stariji klubski drugari takođe su briljirali na ovom takmičenju. U konkurenciji dečaka petog i šestog razreda, takođe u C programu, bronzu je uzeo Aleksandar Živković.

Osim Sportskog udruženja “Pokret” iz Vlasotinca, na prvenstvu u Kostolcu, koje je ujedno bilo završno takmičenje u 2018. godini, nastupili su i klubovi iz Sente, Novog Sada, Pirota, Knjazevca, Bora, Prokuplje…

Ambicija vlasotinačkih gimnastičara je, kako kažu u Sportskom udruženju “Pokret”, da se od iduće sezone oprobaju u višem takmičarskom rangu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.