Gimnastičari iz Vlasotinca – sjajni rezultai i bez rekvizita za vežbanje (VIDEO)

Među brojnim sportistima kojiu večernjim satima, vredno treniraju u prostorijama Sportskog centra Vlasina, mugu se, gotovo svakodnevno, zateći i gimnastičari jer se gimnastika u Vlasotincu, zvanično trenira od 2012. godine. Zahvaljujući Sportskom udruženju „Pokret“ koje se opredelilo za razvoj ovog bazičnog sporta, važnog za zdrav psiho-fizički razvoj dece, oko šezdesetoro vlasotinačkih mališana svakodnevno se sreće sa gimnastičkim pokretima i rekvizitima.

Oni najuporniji i najtalentovaniji stigli su i do takmičenja, na kojima su čak i zablistali.

Bez obzira. međutim na entuzijazam dece i trenera, kao i uspehe koje ostvaruju na takmičenjima, uslovi za bavljenje gimnastikom u Vlasotincu, na žalost, nisu savršeni. Za profesionalni rad ipak, mnogo toga nedostaje pa je gimnastički staž oročen do završetka osnovne škole i sveden na određene takmičarske programe.

Najveći uspeh vlasotinačkih gimnastičara ostvaren je prošle godine na državnom prvenstvu u Kostolcu, gde su dečaci uzrasta od prvog do četvrtog razreda osvojili prvo mesto u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Sjaj tih medalja nije izbledeo ni ove takmičarske sezone jer mali gimnastičari iz Vlasotinca i dalje besprekorno izvode svoje vežbe i pobednički hrle ka novom prvenstvu. Želimo im sve najbolje!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.