Veliko pojačanje za niške košarkaše u kolicima

Jedan od najboljih naših igrača košarke u kolicima, Boban Stanković, dogovorio je jednonedeljnu saradnju sa KKK “Nais” iz Niša. Ovo nije prvi put da naš reprezentativac sarađuje sa ekipom iz Niša. Sredinom septembra je u dresu “Naisa” nastupao na turniru u Bijeljini. Sada će nastupati sa KKK “Nais” na utakmicama u Sofiji (protiv KKK “Levski” – Sofija) i Kruševcu (protiv matičnog KKK “Singidunum” – Beograd), ali će pomagati i treneru Miljanu Hadžoviću na treninzima.

Prija mi saradnja sa niškim klubom, imaju sjajnu organizaciju za kratko vreme postojanja. Trener “Naisovaca”, Miljan Hadžović, delio je, kao član stručnog štaba reprezentacije, celo prošlo leto sa nama igračima dobro i zlo – epilog je bio drugo mesto na EP C divizije (i plasman u višu B diviziju). I igrači KKK “Nais” redovno treniraju, mislim da će u godinama koje dolaze Aleksandar Dinić biti igrač međunarodne klase. Utakmice u Sofiji su prilika da igrači napreduju sa iskusnijim igračima kao što je moja malenkost. S druge strane, održavam formu za dalje reprezentativne akcije i nacionalni šampionat u Grčkoj.” – rekao je legendarni Boban Stanković.

Trener KKK “Nais”, Miljan Hadžović, ne krije zadovoljstvo što će jedan igračmeđunarodne klase podići kvalitet treninga i igre niških igrača.

Moji igrači će pored vrhunskih košarkaških kvaliteta imati priliku da upoznaju Bobana Stankovića i kao čoveka. Imaće priliku da izbliza vide dnevne rutine i način sportskog ponašanja i života. Radujem se svakom susretu i saradnji sa Bobanom, a biće jako korisno da ista traje nedelju dana. Napredovaćemo svi.” – nije krio zadovoljstvo poznati stručnjak, Miljan Hadžović.

Boban Stanković (Straža, Gnjilane, 1980) je imao 13 godina, tokom šetnje, na putu ka rođacima, iz mraka je pucano na njegovog brata i njega. Brat je ostao, srećom, nepovređen, a Boban Stanković je zadobio četiri prostrelne rane u predelu kičme. Kao osoba sa paraplegijom, za kretanje je morao da koristi kolica. Srednju školu specijalizovanu za školovanje učenika sa teš koćama u kretanju Pravno brotehnički smer sv. Nikola Zabjelo je završio u Podgorici. Boravio je u Centru za rehabilitaciju i profesionalno ospsobljavanje „Sv. Nikola” u Podgorici, gde je završio školovanje za na pravno-birotehničkom smeru. Oženjen je suprugom Tanjom.

Bavio se mnogim sportovima (atletika, plivanje, džet-ski), ali je najuspešniji u košarci u kolicima. Igrao je za: KKK „Singidunum” – Beograd (višestruki šampion Srbije i pobednik kupa), KKK „Bijeljina” – Bijeljina, KKK „Vrbas” – Banja Luka (osvojena regionalna NLB liga i BIH liga), KKK „Megas Aleksandros” – Solun, KKK „Atlas” – Atina (osvojeno pod dva puta prvenstvo Grčke, nacionalni kup i individualna nagrada za najboljeg igrača Grčke). Učestvovao je kao reprezentativac Srbije na tri EP C divizije: 2015. u Lisabonu (5. mesto), 2017. u Brnu (5. mesto) i 2019. u Sofiji (2. mesto i plasman u B diviziju). Izabran je u idealnu petorku poslednjeg EP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.