Veliko pojačanje Radničkog na kraju prelaznog roka

Pred smiraj zimskog prelaznog roka Radnički je uspeo da obezbedi veliko pojačanje, dres niškog tima obući će Lazar Pavlović. Pavlović je izuzetno talentovani ofanzivni vezni igrač – „plejmejker“, reprezentativac Srbije. Dres sa državnim grbom nosio je u svim mlađim kategorijama, a aktuelni je mladi reprezentativac naše države za igrače do 21 godine.

 

Kako se radi o igraču rođenom 2001. godine, Radnički će u konkurenciji imati još jednog bonus igrača za sastav. Pavlović je ponikao u Partizanu, gde je najpre nastupao u mlađim selekcijama. Za prvi tim crno-belih debitovao je još u sezoni 2018/19 i zabeležio 64 nastupa u takmičarskim mečevima. Prošlog leta je usledio transfer u kiparski AEL Limasol. Krase ga izuzetan pregled igre i kreativnost, precizna dodavanja i asistencije, ali i odlična završnica. Jedan je od retkih mladih igrača koji imaju inicijativu u igri i svojim potezima može da rešava utakmice.

 

Odmah po dolasku u klub, Pavlović je izneo prve impresije:

    Pre svega dugujem veliku zahvalnost upravi Radničkog i treneru Lalatoviću za poverenje koje su mi ukazali i rešenost da me dovedu u klub. Uzvratiću im svojim maksimalnim angažovanjem na svakom treningu i na utakmicama. O ljudima koji vode ovaj klub, zaposlenima, trenerima i saigračima čuo sam sve najlepše, puno toga mi je preneo i moj nekadašnji saigrač i vršnjak Nikola Štulić. I pored nekoliko ponuda iz Evrope, rešio sam da izaberem Radnički jer se pokazalo da je ovo odlična sredina za puno afirmisanje mladih i talentovanih igrača. Već danas treniram sa ekipom i jedva čekam da se uklopim u tim i zaigram.

 

—————————————————————————————————————————————-

 Iz Radničkog su se oglasili i povodom napisa u medijima gde se iznosi stav kluba o dešavanjim u FSS:

“Povodom pisanja medija o izboru novog predsednika FSS-a i tome kako će delegat Radničkog iz Niša glasati, Radnički želi da obavesti javnost da najviši organi kluba nisu razmatrali ovo pitanje. Mi ne znamo ko su kandidati, niti znamo kada će biti izbori, niti je doneta odluka koga će podržati Radnički, odnosno da li ćemo možda i mi dati svog kandidata. Neverovatno je to da klub nije raspravljao o ovim pitanjima, a da mediji tvrde da oni znaju našu odluku pre nas samih.

 

Radnički poštuje propisane procedure, pa dok zvanično ne bude pokrenut izbor predsdnika FSS-a, a organi FSS nas obaveste o tome, kao i o kandidatima, ne može se govoriti o tome kako će Radnički glasati.

 

Kada najviši organ kluba – Upravni odbor, u skladu sa našim Statutom, donese odluku o bilo kom pitanju o tome ćemo obavestiti javnost kao i uvek do sada.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.