Veliki uspeh džudista Aleksinca (VIDEO)

Sportsku slavu Aleksinca, ovih dana, proneli su i džudisti. Džudo klub „Aleksinac“ koji postoji samo pet godina, a koji je, među 57 takmičarskih klubova u Srbiji, zauzeo 12. poziciju, ostvario je istorijski uspeh za svoj grad. Na državnom prvenstvu za starije pionire održanom 2. juna u Beogradu, džudista „Aleksinca“, Lazar Stanković, u konkurenciji takmičara do 46 kilograma, osvojio jeprvo mesto. Lazar je, takođe, proglašen i za najboljeg džudistu prvenstva.

Lazar, koji je sugrađane već navikao na odlične rezultate, jer je i sa prethodnih takmičenja doneo pregršt medalja, nema dilemu u vezi sa svojom sportskom karijerom.

Treće mesto na državnom prvenstvu u kategoriji plus 73 kilograma osvojio je Filip Stanojev.

Anđeli Nikolić, koja već ima 40 medalja sa raznih takmičenja, za malo je izmaklo postolje na državnom prvenstvu, ali se ona plasirala na 5. mesto, što je, takođe, dobar rezultat za klub.

A odmah nakon uspeha starijih takmičara na Državnom prvenstvu, podmladak Džudo kluba „Aleksinac“, takođe je ostvario neverovatan uspeh. Na međunarodnom turniru „Vuk open“ u Nišu, mali džudisti iz Aleksinca osvojili su pehar kao najbolji stariji poletarci, jer je 14 takmičara osvojilo čak 12 medalja. I to je dokaz da Džudo klub „Aleksinac“ odlično funkcioniše, u atmosferi koja, kroz naporan i požrtvovan rad, gradi i individualni i kolektivni sportski duh.

Džudo klub „Aleksinac“ ima oko 60 polaznika koji su podeljeni u nekoliko kategorija. Grupa do 6 godina je u takozvanoj školici sporta, srednja grupa su deca do četvrtog razreda osnovne, a u poslednjoj grupi su najstariji takmičari.

Priluku da uveća svoj takmičarski potencijal, klub je dobio i sa novim, adekvatno opremljenim prostorom za održavanje treninga.

U Džudo klubu „Aleksinac“ posebno se zahvaljuju Organizaciji za turiram i sport koja ih, kako kažu, podržava od osnivanja, kao i Sportskom savezu grada, a istovremeno se nadaju da će ih Sportska komisija, od naredne sezone, više uvažiti i dodeliti im veća sredstva – u reciprocitetu sa rezultatima koje ostvaruju. Ove godine, iako još nije vreme da se sumiraju rezultati, oborili su sve dosadašnje rekorde kluba –uzeli su čak 112 medalja. Za sada uspevaju da ih prebroje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.