Velika pobeda Naise (VIDEO)

 

ŽRK Naisa-ŽORK Bor, 27-21 (15-9)

 

Naisa je želela pobedu protiv ekipe Bora sa više od 5 golova razlike,  a silna želja pogurala je domaće rukometašice do tog cilja, Naisa-Bor 27-21 (15-9). Na taj način Naisa je nadoknadila 5 razlike koliko je izgubila u prvom meču u Boru (24-29) i sada je bolja u medjusobnim duelima od ekipe koju predvodi Zoran Barbulović, ali još uvek ima 2 boda manje koje može da nadoknadi u preostala dva kola. Rasplet u Arkus ligi za dame je počeo.

Ekipa trenera Slavka Krnjajca od samog starta bila je rešena da naplati kvalitetan rad u prethodnom periodu. Sa čak 4 gola Sanje Stamenković na samom početku utakmice Naisa je povela sa 5 golova razlike, što se i ispostavilo kao nedostižna prednost.

Bilo je i uspona i padova tokom meča, ali za razliku od prethodnih utakmica, Naisa je imala znatno duže periode kada je briljirala na parketu.

Bilo je deonica kada je igra funkcionisala kao sat-odbrana čvrsta, a napad praktično bez promašaja. Da utakmica ne bude odlučena znatno ranije zaslužne su pre svega Teodora Majkić i Isidora Sujić, koje su i po igri i po golovima prednjačile kod ekipe Bora. Kod Naise posebno se istakla Nina Milovanović koja je rešetala i sa desnog krila i sa desnog beka, uz već pomenutu Sanju Stamenković, ali se slobodno može reći da je ovo timska pobeda Naise.

Pitanje pobednika ni u jednom trenutku se nije postavljalo, ali se velika borba vodila oko toga da li će Naisa dostići neophodnu razliku od 5 golova. U tom smislu gledali smo rezultatsku klackalicu, jer je Naisa znala da dodje i do ogromnih 7 golova razlike, ali su gošće vrlo brzo znale i da smanje razliku na 3 gola.

Uz ogromnu podršku sa tribina Naisa je ostvarila cilj i sasvim zasluženo stigla do  pobede, a golmanka Katarina Ivanović proglašena je za igračicu utakmice. Emocije nije mogla da sakrije ni posle meča, dok je levoruka Isidora Sujić sportski čestitala pobedniku. Impresije posle utakmice izneli su i treneri Zoran Barbulović i Slavko Krnjajac.

Trener Naise napomenuo je da ništa nije gotovo i da se Naisa ovom pobedom izborila za šansu da zavisi isključivo od svojih rezultata i da se izbori za opstanak u društvu najboljih.

Naisa sada ima 2 boda manje od Bora, ali i utakmicu manje, a prišla je na samo bod ekipi Radničkog iz Kragujevca koja je poražena i u ovom kolu.

U narednom kolu Naisa gostuje ekipi Vojvodine, a na zatvaranju osnovnog dela prvenstva dočekuje ekipu Radničkog.

 

 

 

Niš, sala OŠ „Mika Antić“. Gledalaca: 500. Sudije: Jelena Jakovljević, Vanja Antić (Beograd). Isključenja: Naisa 6 minuta, Bor 8 minuta. Sedmerci: Naisa 4 (3), Bor 4 (2).

ŽRK NAISA: Ivanović 11 odbrana, Nedeljković 2 odbrane, T.Petković, Milošević 1, Đurović, Simonović 4, Mladenović, M.Petković, J.Stojanović 1, Stamenković 7, Nikolić 3, Milovanović 9, Grujić, B.Stojanović, Knežević 2, Đorđević.

ŽORK BOR: Dragoljubović 6 odbrana, Ristić, Ilić 5 odbrana, Jonović, Vujnović 2, Majkić 8, Radović 1, Lilić, Bogdanović 2, Tomić, Marinović, Petrović, Sujić 7, Šerifi 1, Nikolić, Ilić.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.