TAŽ potvrdio dominaciju u regeionu

Što se tiča Teniskog saveza istočne Srbije, Teniska akademija Živković iz Niša nema konkurenciju. To se potvrdilo i na Prvenstvu regiona za dečake i devojčice do 16 godina gde su prva tri mesta u obe konkurencije pripala teniserima i teniserkama ovog kluba.

U muškom finalu Luka Stefanović je savladao klupskog drugara Lazara Radenkovića rezultatom 2:0 u setovim. Luka je tako trijumfalno završio izuzetno uspešnu 2017. u kojoj je osvojio niz trofeja u zemlji i inostranstvu. Treba istaći da je treće mesto u muškoj konkurenciji pripalo Stefanu Skobelevu takođe članu TAŽ-a.

Teniska skademija Živković je u ženskoj konkurenciji bila još ubedljivija, naime u finalu je Darija Mladenović trijumfovala nad drugaricom iz kluba i šampionkom države Emilijom Zdravković dok su treče mesto podelile takođe članice TAŽ-a Anja Stanković i Lola Radivojević.

Teniserka TAŽ-a Darija Mladenović osvojila je šampionsku titulu. Darija je u finalu bila bolja od drugarice iz kluba, šampionke države, Emilije Zdravković sa 2:0 u setovima. Treće mesto su podelile teniserke Teniske akademije Živković Anja Stanković i Lola Radivojević, vicešampionka i šampionka države.

„Mi smo se definitivno opredelili za intenzivniji rad sa mlađim kategorijama, klub naporno radi na stvaranju budućih šampiona i šampionki. Ovo su sjajni rezultati, nikad nije lako da vi u obe konkurencije osvojite sve medalje, a ne dešava nam se to prvi put.“ – istakao je Nikola Živković, predsednik kluba.

Teniska akademija Živković je nastavila pobednički niz i još jednom potvrdila da je najbolja u regionu u svim kategorijama, ali i da je u samom vrhu srpskog tenisa. I upravo su ovi rezultati doneli domaćinstvo Nišu za mečeve Dejvis kup reprezentacije Srbije.

„Podsetimo se da je početkom ove godine naša reprezentacija igrala u Nišu sa Rusijom i to na čelu sa našim najboljim teniserom Novakom Đokovićem, početkom naredne igraće sa Amerikom. Sve su to svetske teniske sile, a to je ozbiljna promocija grada, popularizacija tenisa i pre svega sporta. Mi ćemo nastaviti u istom ritmu, publika u Nišu zaslužuje da uživa u tenisu.“ – dodaje Živković.

Teniska akademije Živković u sezoni 2017/2018. obeležava deset godina rada i više puta je bila juniorski i seniorski šampion i vicešampion države i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Teniseri i teniserke su redovni članovi reprezentacije Srbije, brojni su i rezultati na međunarodnoj sceni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.