Vaterpolisti Naisa dočekuju Zadar na startu A2 lige

Nadmetanje u Regionalnoj A2 ligi počinje za vikend, a na Čair stiže ekipa Zadra. U Naisu znaju da neće biti lako, ali priželjkuju da sezonu otvore pobedom, pred punim tribinama.

U goste nam dolazi ekipa Zadra, oni su prošle godine bili poslednji na tabeli. To ne sme da nas zavarava, znamo da su par utakmica izgubili nesretno na gol. I Nais se mučio sa njima i u gostima i kući. Imamo respekt. Očekujem da moji igrači uđu utakmicu kako treba i daju maksimum, ako bude tako očekujem pobedu. Bilo bi dobro da se krene sa pobedom, da bi dobili na samopouzdanju na početku takmičenja, kaže strateg Nišlija Jovan Serafimović.

Ekipa Naisa prošlu sezonu na Jadranu završila je na četvrtoj poziciji, sličnom uspehu niški tim nada se i ove godine.

Pričao sam i ranije cilj je da budemo u prvih šest ekipa gore. Tako da u prvom delu takmičenju moramo skupljati bodove. Nemamo prava na kiks. Moramo sve što možemo da dobijemo – da dobijemo, da bismo skupili što više bodova i ušli u tih prvih šest. Posle ćemo razigravati i da napadnemo to drugo mesto i baraž za A1 ligu. Deset ekipa je sličnog kvaliteta i svako može da pobedi svakog, tako da neće biti lako. Rekao sam igračima da će svaka utakmica biti na nož, nećemo uzeti lako bodove ni na jednoj utakmici, ali nadamo se najboljem i da za početak uđemo u prvih šest, ističe Serafimović.

Takmičarskih mečeva uželeli su se i igrači, koji jedva čekaju subotu. Jedan od istakutijih pojedinaca iz prošle sezone – Tihomir Živić priželjkuje pobedu, ali podseća da Zadar nije nimalo lako zalogaj.

Sa nestrpljenjem iščekujemo početak lige, željni da pokažemo da smo naporno i vredno radili prethodna dva meseca. Imali smo taj turnir u Atini, koji smo iskoristili kao najbolju moguću pripremu i proveru. Maksimalno motivisano ulazimo u ovaj meč, pokušaćemo da osvojimo sva tri boda. Očekujem dobar meč. Prošle godine su nas dva puta namučili. Ovde smo ih slomili u poslednjoj četrvtini, tamo smo igrali na gol razlike. Ne bi smela da nas zavara ta njihova pozicija od prošle godine. Poštujemo ih, ali idemo na tri boda. Atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou. Ekipa se dosta promenila u odnosu na prošlu godinu, imamo puno novih igrača. Tako da još uvek radimo na uigravanju i upoznavanju, poručuje Živić.

Utakmica Nais – Zadar biće odigrana u subotu na Čairu. Duel počinje u 20h, a ulaz je slobodan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.