Uspešan vikend za boksere Principa

Iako postoji tek nešto više od godinu, bokserski klub Princip ozbiljno pretenduje da postane nova velika stvar u niškim borilačkim krugovima. Bokseri ovog kluba upisali su tri pobede i jedan poraz u 3. kolu Lige regiona jugoistok u Prokuplju i demonstrirali zavidan nivo talenta.

U sjajnim mečevima, koji su izmamili oduševljenje prokupačke publike, pobede za ovaj mladi niški klub upisali su kadeti Uroš Žikić i Petar Nikolić, kao i senior Andrija Živić, kome je ovo bio debitantski meč i na najbolji način je otpočeo svoju karijeru. Jedini poraz upisao je Ognjen Bogdanović, koji je nakon velike borbe ipak morao da čestita protivniku iz Vranja.

Novica Šain, Ljuba Mitrović i Jovan Ilijev su tog dana imali javne sparinge bez proglašenja pobednika, a sva trojica su ostavila veoma dobar utisak.

Ovi talentovani borci stasavaju pod budnim okom mladog trenera Jovana Stojiljkovića koji je prezadovoljan načinom na koji se razvijaju njegovi borci.

Iako uvek težimo pozitivnim rezultatima, primarni cilj BK Princip jeste da sklonimo decu sa ulice. Trudimo se da im izgradimo stavove, ideale i principe, kako bi sutradan pre svega bili dobri ljudi. Naravno da uvek težimo pobedi kada se nađemo među konopcima, ali primarne stvari su disciplina i vaspitanje – istakao je on.

Stojiljković je inače diplomirani profesor za sport i fizičko vaspitanje. Aktivan je takmičar u profesionalnom i amaterskom boksu, a nastupa za BK Vitez u Bokserskoj ligi Srbije.

BK Princip postoji tek nešto više od godinu dana. Osnovan je na Vidovdan 2022. godine, što je jedan od razloga zbog čega je klub poneo baš taj naziv.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.