Uspešan vikend niških streličara

Proteklog vikenda u Novom Sadu održan je turnir u metnom streličarstvu „Trofej Vojvodine“, koji je okupio najbolje streličare iz cele Srbije.

 

Takmičari su gađali 2 serije po 36 strela u 6 setova sa po 6 strela, a učestvovale su sve starosne kategorije – od mlađih pionira do veterana. Zavisno od kategorije, distance na kojima se gađalo su bile 25m, 40m, 50m, 60m i 70 metara za juniore i seniore.

 

Odlične rezultate postigla su i dva niška streličarska kluba  SK “Niš” i SK “Naissus 2003”.

 

Mihajlo Stefanović iz SK “Niš” potvrdio je svoj kvalitet osvojivši  prvo mesto u konkurenciji olimpijski luk seniori.

Kadetkinja istog kluba Danica Nikolić  stigla je do finala gde je na žalost u tesnom meču izgubila sa 6-4 od Stojanovićke iz SK Dif, te je na kraju Danica osvojila srebrno odličje.

U konkurenciji kompaund luk seniori Saša Cvejić, iako tek šesti u kvalifikacija, uspeo je da stigne do finala i trijjumfuje.

Na posletku, još jedno zlatno odličje za SK “Niš” došlo je u konkurenciji goli luk seniori, gde je Dejan Stojanović posle trećeg mesta u kvalifikacija, kroz eliminacije pokazao neosporni kvalitet i posle trijumfa u finalu sa 6-4 protiv Parezanovića iz SK Zemun osvoji prvo mesto.

U istoj konkurenciji dva debitantska nastupa za SK “Niš” ostvarili su Sergio Rappo i Veljko Petrović koji su završili kao šestoplasirani i osmoplasirani, ali su sa Dejanom zajedno činili ekipu koja je u finalnom plasmanu zauzela drugo mesto sa samo 6 poena zaostatka iza SK Zemun.

 

Mi smo veoma zadovoljni postignutim rezultatima.  Sezona na otvorenom je tek počela a rezultati su već počeli da dolaze, očekujemo da će se tako i nastaviti. Već za dve nedelje organizujemo naš tradicionalni Kup Sv. Cara Konstantina koji će se ove godine održati 13. juna na stadionu OFK “Brzi Brod” tako da će naši takmičari pokušati da ponove ove rezultate na domaćem terenu. Nadamo se dobrom odzivu gostiju i lepom vremenu kako bi ovaj praznik streličarstva u Nišu bio pravo uživanje kako za takmičare tako i za publiku. – ističu u SK “Niš”

 

 

I Streličarski klub “Naissus 2003” doneo je odličja u Niš.

 

Odličan nastup imao je stariji pionir Darko Stamenković koji je dokazao superiornost u svojoj konkurenciji rezultatom 616 krugova na distanci 40 metara olimpijsim lukom. Darku su samo 3 poena nedostaju do državnog rekorda.

 

Očekujemo da će on taj rezultat uskoro imati jer svojim radom na treninzima to nagoveštava. – ističe njegov trener Dragan Karafilipović, koji je takođe imao uspešan nastup na ovom turniru osvojivši 3 mesto u svojoj kategoriji.

 

Naredno streličarsko takmičenje biće tradicionalni Kup Sv. Cara Konstantina u Nišu 13. juna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.