Uspeh niške atlrtičarke ostao u senci tragedije

Proteklog vikenda na beogradskoj Adi Ciganliji održan je 10. “Maraton maratona”. To je manifestacija u okviru koje su trčane trke na 6h, 12h, 24h, 50km i 100km. Trka na 6h istovremeno je bila i Državno Prvenstvo u ultramaratonu na 6h na kome je nastupilo i dvoje članova niškog Atletskog kluba Radnički – Valentina Nejković i Saša Gacik.

Prvenstvo je okupilo do sada najveći broj kvalitetnih takmičara u sjajnoj formi, pa je i borba za plasman bila neizvesna do samog kraja. Valentina Nejković je sa istrčanih 66,46km bila druga, dok je Saša Gacik, iako najstariji takmičar, stigao kao 7. sa rezultatom 67.11km. Valentini je ovo ujedno i  lični rekord. U Atletskom klubu Radnički kažu da su zadovoljni rezultatima, pošto se podiže forma za Prvenstvo Srbije u ultramaratonu na 24 sata gde očekuju da takmičari kluba ispune normu za predstojeće Svetsko prvenstvo koje se održava u Francuskoj (Albi).

Kvalitet i brojnost takmičara (nastupio je i najbolji ultramaratonac današnjice Španac Ivan Penalba Lopez, koji je svoju trku na 100km završio za 6h58) ipak je ostao u senci tragičnog događaja. Nakon završetka trke na 6h, kraj staze je preminuo atletski sudija Stevica Radenković. Njemu je iznenada pozlilo, a u pomoć su mu pritekli ljudi koji su se zatekli u blizini i dežurna medicinska služba. Probali su masažom srca i veštačkim disanjem da pomognu Radenkoviću, ali bezuspešno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.