Uroš Živković najbolji teniser Niša do 12 godina

Tokom vikenda je u Nišu na terenima TK KOSTIĆ odigrano Otvoreno prvenstvo Niša za tenisere do 12 godina. Turnir je protekao u znaku tenisera Teniske akademije Živković (TAŽ) Uroša Živkovića. Uroš je tokom čitavog turnira bio dominantan i protivnicima nije dopustio da osvoje ni set. Niški teniser je do titule šampiona stigao tako što je u finalu pobedio Iliju Ilića iz Kragujevca 2:0 (6/2, 6/2), a u polufinalu je bio bolji od klupskog druga Vasilija Živadinovića sa 2:0 (6/0, 6/0) koji je turnir završio kao treći. Uroš Živković, inače sin dvostrukog juniorskog prvaka Jugoslavije Nikole Živkovića, je tako stigao do svog prvog trofeja.

 

 

„Igrao sam hrabro i napadački sa ciljem da nakon nekoliko polufinala i finala na prethodnim turnirima, osvojim i trofej. Strpljivo sam čekao ovu titulu i verujem da će ovo biti samo početak na putu ka novim rezultatima, a sigurno će mi ovo dati više samopouzdanja za izazove koji predstoje.“ – rekao je Uroš Živković po završetku turnira.

 

 

TAŽ i u ovoj godini nastavlja da ostvaruje pozitivne rezultate, na terenima Teniske akademije Živković se igraju i međunarodni turniri, ove nedelje se igra turnir iz serije Tennis Europe za tenisere i teniserke do 16 godina. Od ostalih rezultata tenisera i teniserki vredno je pomenuti da je nedavno Nikola Jović osvojio masters Teniskog saveza Srbije do 14 godina, dok je Darija Ilića bila prva, a Danica Marjanović treća u Nišu na turniru za teniserke do 12 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.