Ulični basket u Beloj Palanci u znaku mlađih kategorija (VIDEO)

Košarka se u Beloj palanci definitivno primila.  Turnir u uličnom basketu „Streetball Bela Palanka 2018“ okupio je više od 100 učesnika,  a pravu poslasticu predstavljale su finalne borbe u kategoriji kadetkinja, pionira,kadeta, juniora i seniora…

Prava rovovska borba vodila se u finalu u konkurenciji seniora, da bi ekipa „Vratiće se rode“ trijumfovala zahvaljujući  bacanjima sekund pre kraja. Igrač ove ekipe Marko Minčić proglašen je i za najboljeg igrača turnira.

Još veća borba vidjena je u mladjim kategorijama, a Valerija Ćirić, Nemanja Mladenović i Jovan Jovanović, sigirno su vodili svoje ekipe do pobedničkog postolja. Pobednici su znali da proslave trijumf, a brojna publika je uživala, tako da je „puno srce“ bilo i organizatorima.

Upravo rad sa mladjim kategorijama prepoznat je u Beloj Palanci kao prioritet. Jedan od preduslova bio je uredjenje  infrsatrukture, a efekti nakon izgradjene sportske hale evidentni su i po broju dece uključene u sport i po njihovim rezultatima.

Seniorska ekipa se ustalila i u regionu predstavlja strah i trepet. Ipak, ono što posebno raduje sportske poslenike u Beloj Palanci to su rezultati mladjih kategorija. A kada imate toliko aktivne dece, onda je sasvim razumljivo da i sam turnir u uličnom basketu dobija na masovnosti, pogotovo u mladjim kategorijama

Opštinski oci potrudili su se da dostojne nagrade najbolje na turniru, pa je ukupni nagradni fond iznosio  200.000 dinara. U opštini Bela Palanka posebno su ponosni što su deci omogućili da treniraju apsolutno besplatno, jer plaćanje članarine u ovom gradiću na jugu Srbije-ne postoji.

Sam  turnir u uličnom basketu „Streetball Bela Palanka 2018“ organizovali su Košarkaški klub „Mladost“ i Sportski centar „Banjica“, pod pokroviteljstvom opštine Bela Palanka, uz tehničku podršku Ustanove za kulturu „Remezijana“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.