U džudou ništa novo – Kinezis opet najbolji

Na Prvenstvu Srbije za juniore, održanom u Beogradu, Univerzitetski dzudo klub Kinezis osvojio je čak 10 medalja. I na taj način odbranio epitet najbolje ekipe sa Prvenstva Srbije za seniore.

 

Zlatnu medalju osvojio je Aleksandar Stojkov u kategoriji do 100kg. Srebrnim medaljama okitili su se Mina Pešić (-48kg), Mila Đorđević (-63kg), Slobodan Đorđević (-66kg), Miloš Milašević (-90kg), Andrija Stošić (+100kg). Dok su do bronzanog odličja došli Nevena Milić (-48kg), Pavle Krsmanović (-60kg), Đorđe Stanojević (-73kg) i Dejan Volaš (-73kg).

Nadomak medalje bili su i Stefan Radovanovići Nikola Manić (5.mesto), a nastupili su još Mirko Perišić i Dušan Stanković.

 

Ne sećam se kad se poslednji put desilo da jedan klub bude najbolji na Prvenstvu Srbije u juniorskom i seniorskom uzrastu. Nama je to ove godine pošlo za rukom, “dupla kruna”. Imamo izuzetno snažnu ekipu i bio bih neiskren kad bih rekao da ovo nismo očekivali. Naprotiv, mislili smo da cemo da budemo još ubedljiviji. ” – istakao je trener džudista doc. dr Nikola Milošević.

 

Ponosan je bio i njegov kolega prof. dr Nemanja Stanković: “Još jedan veliki uspeh u godini kad slavimo 30 godina postojanja kluba. Ostaje još Superliga, u kojoj takođe imamo najviše ambicije. Definitivno najuspešnija godina za nas, i motiv da budemo još bolji“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.