Trijumf inkluzije: Održan “Trofej Crveni krst” u basketu u kolicima

U sredu je u organizaciji KKK Nais u fiskulturnoj sali OŠ “Ivo Andrić” održan turnir “Trofej GO Crveni krst”. Četvrtu godinu zaredom uz podršku GO Crveni Krst basketaši u kolicima borili su se za trofej. Kao i prošle godine jedna ekipa sastavljena je od osoba bez invaliditeta (Sportskog saveza GO Crveni Krst (SSGOCK), a pored nje na turniru je učestvovao i KKK Nais koji je bio podeljen u dve ekipe, kao i Sportski savez osoba sa invaliditetom iz Kruševca (SSOSIK).

“Svaka čast svim učesnicima. Čestitam svima na sjajnoj borbi i posebno se zahvaljujem na učešću predstavnicima SSGOCK, bolje igraju nego prošle godine. Drago mi je da smo se družili sa prijateljima iz Kruševca, neizostavni su deo naših akcija. Trijumfovala je inkluzija.” – rekao je predsednik KKK Nais, g. Slaven Nonković.

Turniru je prisustvovalo celokupno rukovodstvo GO Crveni Krst. Predsednik ove gradske opštine, prof. dr Miroslav Milutinović, ponosno ističe da je ovaj turnir tradicionalan, a da je podrška košarci u kolicima sistemska.

„KKK Nais podržavamo pet godina kroz razne projekte, a četiri godine ovaj turnir. Tri godine treniraju na teritoriji naše opštine, ponosni smo na saradnju. Nastavak podrške se podrazumeva.“ – rekao je prof. dr Miroslav Milutinović.

Turnir je osvojila ekipa KKK Nais 2 (Slaven Nonković, Aleksandar Marinković, Vojin Stevanović). Drugoplasirani je SSOSIK iz Kruševca(Anja Stevanović, Veroljub Smiljković i Dejan Ivanović), treći je KKK Nais 1, dok je četvrto mesto osvojio SSGOCK. Najbolji igrač turnira je Aleksandar Marinković iz pobedničke ekipe, a najbolji strelac Anja Stevanović iz drugoplasirane ekipe SSOSIK.

Podršku organizaciji turnira je dao i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu (učešće je uzelo dvadesetak studenata osnovnih akademskih studija u formi interaktivne nastave na predmetu Sport osoba sa invaliditetom), kao i Regionalni košarkaški savez Istočna Srbija (podrška u suđenju).

 

Polufinala:
KKK Nais 1 : KKK Nais 2 6:8
SSOSIK : SSGOCK 9:2
Utakmica za treće mesto:
SSGOCK: KKK Nais 1 1:8
Utakmica za prvo mesto:
SSOSIK : KKK Nais 2 6:9
Tabela:
1. KKK Nais 2
2. SSOSIK
3. KKK Nais 1
4. SSGOCK

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.