Trajković pred Spartak: Ključna utakmica za nas (VIDEO)

Fudbalski klub Radnički dočekaće u 13. kolu Superlige ekipu Spartaka. Značaj ove utakmice je veliki da bi se potvrdila pobeda u Lučanima, ali i da bi ekipa krenula ka plej-of zoni.

Utakmicu  koja dolazi okaratkerisao bih kao utakmicu sezone, jer ona može da nam odredi dalji tok prvenstva. Pobedom protiv Spartaka mi bismo se vratili u realnu trku za plej-of. Odmah nakon Lučana okrenuli smo se novom protivniku i svaki dan govorim igačima koliko je ova utakmica važna. Kada sam došao rekao sam da želimo da igramo fudbal i da nam  svaka utakmica bude spektakl. Da bi došli do toga važno je i da nismo u opasnoj zoni. Ovo je za nas ključna utakmice i pobeda može biti veliki vetar u leđa za nastavak sezone, istakao je šef stručnog štaba Nikola Trajković.

Govorio je strateg niškog tima i o narednom protivniku koji je detaljno analziran.

To je sistem sličan našem  3-4-3, mada su neke utakmice odigrali ekstremno defanzivno, kao protiv Partizana, gde su u niskom bloku stajali 5-4-1. Moramo da budemo strpljivi, ne možemo da očekujemo da se utakmica reši u prvih 10, 15, 20 minuta. Gol za pobedu daje se i u devedesetom. Ne smemo da uđemo u nevozu, ali pre svega u utakmicu moramo da uđemo agresivno, sa većom željom od protivnika. Moramo da uđemo motivisani, kao u drugo poluvreme protiv Mladosti, a da ne ponovimo prvo. Najlakše je reći prvo poluvreme je bilo loše, ali mi imamo i Partizan koji je prvi na tabeli, a iza sebe ima nekoliko katastrofalno prvih poluvremena, pa su u nastavku uspeli da preokrenu. Niko ne može da bude energetski na visini u svakoj utakmice. Ipak protiv Spartaka moramo.

Govorio je Trajković i o kadrovskoj situaciji.

Petrov je povređen, a u sastavu neće biti ni Zeca. On je obnovio povredu ukrštenih ligamenata i 99 odsto za njega je sezona zvršena. Takođe imamo problem i sa Bakićem koji ima stomačni virus. U tim se, iz povrede vraća Andreja Stojanović.

Aleksandar Mesarović takođe je optimističan pred subotnji duel.

Verujemo u ono što radimo i ako enegretski budemo na nivou, motivisani tri boda će ostati na Čairu. Što se tiče moje uloge, legla mi je ova formacija i sistem igre. U početku sezone bilo je dosta nesuglasica oko mene, ali sada ulazim u ritam, ističe Mesarović

Kako je ranije najavljeno na utakmici između Radničkog i Spartaka biće organizovana humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Jane Petrović (16). Fudbalski klub Radnički poziva sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji i budu humani.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.