Težak poraz Studenta

Košarkašice Studenta u veoma važnom meču u borbi za opstanak, na svom terenu u hali OŠ Dušan Radović, pretrpele su težak poraz od ekipe Vrbasa, rezultatom 46:81.

Domaća ekipa desetkovana povredama, parilala je raspoloženim gošćama iz Vrbasa do pred kraj prve četvrtine, a onda su kola krenula nizbrdo po niški sastav. Kad je na startu druge četvrtine i Jovana Jeremić napustila igru zbog povrede videlo se da Student neće imati snage ni za kakav preokret. Do kraja su gošće samo uvećavale prednost do rekordih 38 poena razlike, da bi se na kraju meč završio rezultatom 46:81.

Kod domaćih vredna pomena je jedino centar Titi koja je,  i pored toga što prethodnih 10-ak dana nije trenirala, uspela da ubeleži skoro polovinu poena svoje ekipe. Ubacila je 20 poena i pored toga upisala i 8 skokova. Kod gošći čak 4 igračice imale su dvocifreni poenterski učinak, a predvodila ih je Čarna Prokić sa 24 poena i 7 skokova.

Posle ovog poraza Student očekuje teška borba za opstanak u elitnom rangu takmičenja, a još jedan “biti ili ne biti” meč je već narednog vikenda, kada Nišlijke gostuju u Novom Sadu još jednom direktnom konkurntu ekipi Novosadska ŽKA. U prvom delu šampionata Student je u Nišu savladao ekipu iz Novog Sada sa 10 poena razlike (74:64), tako da će im sad bilo koja pobeda značiti izlazak iz zone ispadanja, makar na trenutak. Nakon toga slede poslednja tri kola gde će Student igrati protiv tri prvoplasirane ekipe i teško da će moći da uveća svoj bodovni saldo, dok ekipa Novosadska ŽKA ima lakši raspored i meč na svom terenu protiv poslednjeplasiranog Proletera. Pod takvim okolnostima opstanak Studenta bio bi pravo čudo, ali sportski je nadati se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.