Teniski klub „Babušnica“ (VIDEO)

Broj teniskih turnira u Srbiji raste, što samo može da obraduje ljubitelje „belog sporta“ kojih je u poslednjoj deceniji veliki broj u Srbiji. Jedan od turnira za početnike, one najmlađe koji su se opredelili za ovaj sport održaće se u Babušnici.

Babušnica će 17. Juna biti domaćin teniskog turnira mlađih kategorija do 10 godina – takozvani „zeleni nivo“.

Teniski klub Babušnica postoji od 2007. godine, u njemu trenutno trenira 12-oro dece, a troje od njih učestvuje i na takmičenjima. Dvoje u kategoriji do 12, a jedan u kategoriji do 10 godina.

U Babušnici nažalost nema mnogo dece, pa se ne može ni očekivati da broj članova teniskog kluba bude veliki. Najveći magnet za treniranje u klubu je po očekivanju naš najbolji sportista Novak Đoković čiji reultati predstavljaju ogroman motiv mladim nadama.

U Babušnici postoje dobri uslovi za rad sa decom koja vole tenis. Postoje dva otvorena terena sa, kod nas najrasprostranjenijom podlogom, šljakom. Problemi se javljaju tokom zimkog perioda jer u Babušnici ne postoji sala u kojoj bi se moglo nesmetano nastaviti sa radom, pa se iz kluba uz pomoć roditelja dovijaju na razne načine kako deca ne bi nazadovala u tom periodu. Opština Babušnica u skladu sa mogućnostima pomaže i ovaj sportski kolektiv, a dosadašnji uspesi članova kluba su dokaz da talenta ne manjka, tako da se u budućnosti možda baš iz ovog kraja Srbije pojavi neki novi srpski teniski as zbog koga ćemo pratiti turnire širom sveta.

Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.