Taekvondo dani u Nišu uz svetskog prvaka (VIDEO)

 

Niš je proteklih dana bio centar taekvondoa. Treninzi u okviru Dana taekvondoa privukli su oko 100 takamičara iz preko 20 klubova. Najveću pažnju privukao je dolazak Iranskog takmičara i svetskog prvaka Hadi Mostana koji je vodio treninge. Nekadašnji svetski šampion nije krio oduševljenje takmičarima sa ovih prostora.

Takmičari iz sedam zemalja iz regiona (Bugarske, Grčke, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije) odradili su šest treninga za tri dana. Neki su u Niš došli da se pripreme za predstojeće izazove, neki po novo iskustvo, a neki da bi se družili. Ipak svi su složni u jednom da su manifestacije ovakvog tipa od vitalnog značaja za opstanak i promociju ovog sporta.

Trodnevni seminar u Nišu organizovao je Taekvondo klub Asteriks. Cilj je bio da se poveća kvalitet svih takmičara i da se oni što bolje pripreme za nastavak prvenstva.

Taekvodno u Srbiji u poslednje vreme privlači sve veću pažnju dece. Za to su svakako najzaslužnije Milica Mandić i Tijana Bogdanović koje su Srbiji donele olimpijske medalje, te Vanja Stanković koja je prvakinja sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.