Sve prolazi, Sveti Nikola ostaje šampion

 

 

Takmičari Plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša osvojili su proteklog vikenda ukupno 13 medalja. Njih devetnaestoro učestvovalo je na međunarodnom plivačkom mitingu “Sve prolazi, Zvezda traje” održanom u Beogradu i u konkurenciji od 784 plivača iz 46 klubova ostvarili zapažene rezultate.

 

Najmlađi predstavnik ovog niškog kluba, Kosta Jelić, ubedljivo je trijumfovao u svim disciplinama i osvojio čak 4 zlatne medalje: 50 metara slobodno, 50 metara prsno, 50 metara leđno i 50 metara delfin.

 

Odličan plasman ostvario je i Slaviša Mitić koji je u bazenu izborio 3 zlata – u disciplinama 50 m slobodno, 50 m delfin i 50 m leđno.

 

Inače, Kosta i Slaviša proglašeni su za najuspešnije plivače u svojoj kategoriji.

 

Zlatnom medaljom okitio se i Vuk Nikolić koji je zablistao je u disciplini 100 metara leđnim stilom u kategoriji plivača 13-14 godina. Vuk je vremenom 1:11.20 ostvario svoj lični rekord.

 

Odličan je bio i Aleksandar Laković, koji je, u kategoriji plivača 13-14 godina, u disciplinama 100 m delfin, 100 m leđno, 200 m mešovito i 200 m slobodno, osvojio 4 bronzane medalje.

 

Vasilije Petrović izborio je 3. mesto u disciplini 50 metara prsno.

 

U Plivačkom klubu “Sveti Nikola” navode da su izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima njihovih plivača.

 

“Još jednom smo potvrdili činjenicu da je naš klub mesto gde se stvaraju budući šampioni”, ističu predstavnici ovog niškog kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.