Streličari Niša u dobroj formi tokom cele sezone

 

Streličarski klub Niš je proteklog vikenda učestvovao na turniru u organizaciji SK Velos iz Novog Sada. I pored veoma nestabilnog vremena i poteškoća koje ono sa sobom donosi, takmičari niškog kluba su uspeli da donesu kući tri medalje.

 

Konkurencija seniori, olimpijski luk

Iako juniori po godinama, Mihajlo Stefanović i Marko Vulić su se takmičili sa seniorima i u kvalifikacijama zauzeli drugo i treće mesto po rezultatu. U eliminacionom delu Vulić biva poražen u četvrtfinalu, dok Stefanović stiže do meča za zlatnu medalju. Na žalost, taj meč Stefanović nije dobio i poražen je od takmičara iz SK Pančevo te se kući vratio sa srebrnim odličjem u ovoj konkurenciji dok je Vulić u finalnom plasmanu bio 7.

 

Konkurencija veterani, olimpijski luk

SK Niš je imao samo jednog predstavnika u konkurenciji najstarijih takmičara. Zoran Marković je zauzeo treće mesto u finalnom plasmanu. Eliminacione runde se ne održavaju za veterane.

 

Konkurencija seniori, goli luk

Dejan Stojanović, Veljko Petrović i Dragoljub Majović su predstavljali ekipu SK Niš i tim redosledom zauzeli peto, šesto, i sedmo mesto u kvalifikacijama. Međutim, eliminacije su donele i promene na tabeli. Petrović i Majović stižu do četvrtfinala gde završavaju takmičenje, dok Stojanović veoma konzistentnim gađanjem uspeva da dođe do meča za zlato i tu pobedi kolegu iz SK Velos sa 6-0 i tako sebi obezbedi najviše postolje. Petrović i Majović su na kraju imali rezultat koji ih je doveo do deobe petog mesta u finalnom plasmanu.

U ekipnom plasmanu trojka SK Niša je zauzela ubedljivo prvo mesto.

 

Ovo je bilo poslednje takmičenje pre državnog prvenstva koja strličare očekuje u septembru. Prvo jr na programu prvenstvo za mlađe konkurencije i veterane 4. septembra u Beogradu, a kasnije sledi i prvenstvo za seniore koje je zakazano za 18. septembar u Subotici. Dosadašnji rezultati svrstavaju takmičare SK Niš u najuži krug favorita za osvajanje tutula u više konkurencija.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.