Streličari Niša na domak osvajanja Kupa Srbije

 

Juče je u Subotici održan poslednji rangirni turnir pred finale Kupa Srbije u streličarstvu. Streličarski klub Niš je tokom sezone akumulirao broj poena koji ih trenutno drži na liderskoj poziciji ispred SK Velos iz Novog Sada, ali će se tek na završnom turniru koji se naredne nedelje održava u Temerinu dobiti pobednik.

 

Turnir u Subotici je bio veoma uspešan i niški takmičari su se vratili sa 4 individualne i jednom ekipnom medaljom.

 

Kao što smo već navikli kod seniora olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović ove sezone gađa veoma dobro i ovaj turnir je završio kao prvi u kvalifikacijama, i tu poziciju je održao i kroz eliminacije pobedivši sve protivnike do samog kraja te je u finalnom meču protiv takmičara iz Šapca pobedio sa ubedljivih 7-1 i tako osvojio zlatnu medalju. Mihajlo je trenutno prvi u individualnom plasmanu Kupa i očekuje se da će to mesto i odbraniti naredne nedelje.

 

Kod seniora kompaund lukom Nišlija Ognjen Nedeljković je u kvalifikacijama zauzeo treće mesto, ali je kroz eliminacije uspeo da se izbori za finalni meč i tu pobedi takmičara iz Subotice sa 148-142 i tako osvoji zlatnu medalju. Ognjen je trenutno drugoplasirani u plasmanu Kupa sa minimalnim zaostatkom iza prvoplasiranog takmičara iz Pančeva.

 

Dragoljub Majović je golim lukom u konkurenciji seniora bio četvrti na kraju kvalifikacija ali je svojim veoma dobrim gađanjem kroz eliminacije došao do meča za bronzu koju je i osvojio protiv takmičara iz Beograda.

 

Nikolić Danica je u konkurenciji juniorki olimpijski luk bila prva ispred takmičarki SK Zemun i SK Dif iz Beograda.

 

Na kraju, seniorska ekipa Niša bila je prva na turniru sa solidnih 29 poena prednosti isped ekipe SK Košutnjak. Trećeplasirana je bila ekipa SK Šabac.

 

“Ovo je bio veoma važan turnir za naš klub, imperativ je bio dobar rezultat i utvrđivanje na prvoj poziciji ekipa pred samo finale Kupa, taj zadatak smo uspešno ispunili i sada ostaje da to naredne nedelje i potvrdimo u Temerinu. Da situacija bude još bolja, na individualnom planu imamo veoma dobre šanse da dvojica naših takmičara takođe osvoje Kup. Sledeće dve nedelje su veoma važne jer nas pre svega očekuje finale Kupa u Temerinu a potom i državno prvenstvo u Rumi. Ovo je kulminacija svega ka čemu smo težili čitave sezone i sada je trenutak da naš rad i trud pokažu rezultate.”- ističu u niškom klubu.

 

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.