Streličari Niša drugi u državi

Proteklog vikenda u Temerinu je  održano dvoransko prvenstvo države u streličarstvu za sve kategorije, na kome je SK Niš još jednom zabeležio sjajne rezultate.

Niški tim nastupio je sa šestoro takmičara koji su se nadmetali, kako individualno tako i ekipno, za titulu državnog prvaka. U konkurenciji olimpijskog luka kod seniora ove godine je nastupilo čak 46 takmičara, što je ovo prvenstvo učinilo najjačim do sada. U konkurenciji  ekipa iz Beograda, Novog Sada,  Šapca, i Pančeva,  ekipa Niša u sastavu Stefanović, Marković, Prodanović zauzela je drugo mesto i popravila  svoj prošlogodišnji učinak kada su bili treći. Ispred njih ove godine bila je ekipa SK Velos iz Novog Sada dok su treći mesto zauzeli takmičari iz SK  Šabac.

Individualno svii takmičari niškog kluba su se plasirali među prvih 16. Najbolji je  bio Nikola Stefanović koji je zauzeo 3. mesto. Na žalost Nikola nije uspeo da odbrani titulu prvaka od prošle godine pošto su bolji od njega bili Beatović i Velimirović iz SK Velos. Prodanović i Marković su zauzeli 6. odnosno  9. mesto.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji boje Niša branila je Katarina Sikiruš i ona je u konkurenciji  15 takmičarki završila na 9. mestu.

Održano je i nadmetanja u mešovitoj (tzv. miks) ekipnoj konkurenciji  gde se takmiče jedan senior i jedna seniorka i ekipa Niša u sastavu  Stefanović-Sikiruš zauzela je drugo mesto I u toj kategoriji.

Iz klluba ističu da su zadovoljni postignutim rezultatima, posebno u ekipnoj  konkurenciji. Ovim takmičenjem završena je sezona u zatvorenom i sada predstoji  prelazak na otvoreno i pripreme za dolazeća takmičenja. Nikola Stefanović se priprema za odlazak na Grand prix u Bukurešt sledećeg meseca gde se  održava i poslednje takmičenje za osvajanje kvota za OI u Tokiju 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.