Stranac na klupi Radničkog (VIDEO)

Kao što je i bilo najavljivano, iskusni austrijski trener Peter Pakult,  postavljen je za šefa stručnog štaba niškog superligaša.

Pakult nekadašnji austrijski rperezentativac, tokom trenerske karijere radio je u Rapidu iz Beča, sa kojim se i domogao tutule prvaka Austrije. Između ostalih, kao trener je vodio  i Lajpcig, Minhen 1860, Dinamo iz Drezdena, a pre dolaska u Niš trenirao je hrvatsku Cibaliju.

Njegov cilj je da Radnički uvede u prve četiri ekipe u Srbiji.

“Pokušaćemo da igramo za vrh. Crvena Zvezda i Partizan su van konkurencije jer imaju veće budžete i kvalitetnije igrače. Ostali će se boriti za preostala mesta, a nadam se da će Niš da se bori za prva četiri”, naglasio je on rekavši da će se boriti za ulazak u “Evropu” i dodao

„Moraćemo već od sledeće nedelje mnogo da radimo kako bismo napravili ekipu koja nam je potrebna… Trenutno mi je najbitnije da se upoznam sa postojećim igračima… Oni moraju najpre da se izjasne da li žele da igraju i da li žele da ostanu ovde… Onaj ko ne želi da igra – slobodno može da ide. Novi trener je nova šansa za igrače“

Pakult kaže da ni jedan novi igrač neće biti tek tako preuzet. Svi će prethodno morati da dođu na proveru i da provedu neko vreme sa postojećim timom. A kada je reč o stručnom kadru, on još nije formiran. Austrijanac kaže da bi voleo da ima jednog svog trenera golmana i jednog mladog trenera koga bi preuzeo iz kluba.

Pakulta je, pozivajući se na dugogodišnje poznanstvo, za šefa stručnog štaba Radničkog predložio predsednik kluba Ivica Tončev. Njegov prvi pomoćnik, takođe na osnovu dugogodišnjeg poznanstva i saradnje, biće Boban Dmitrović, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, koji je dugo igrao u Austriji. Ugovor sa Pakultom potpisan je na godinu dana, a predstavljanju novog trenera prisustvovali su i čelnici grada, gradonačelnik Darko Bulatović i većnik zadužen za sport, Branislav Kačar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.