Stop! Svi na sport: Rekordan broj učesnika (VIDEO)

Stop! Svi na sport: Rekordan broj učesnika (VIDEO)

Gradska akcija “Stop! Svina sport” koja se dva puta godišnje organizuje za osnovce iz niških i škola iz okruga, ni ove jeseni nije razočarala učesnike i navijače. Naprotiv! Svi su se okupili u velikom broju i prvi prohladan jesenji dan u Čairu, zagrejali neverovatnim takmičarskim nabojem. Povod okupljanja tradicionalno je isti kao i svih prethodnih deset puta – SPORT I BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU .

Učestvovalo je više od 30 škola u regionu. Veliki broj učesnika, i još veći broj navijača družili su se i takmičili, ali i iskoristili priliku da upoznaju neke nove sportove… Tekvondo poligon bio je jedan od omiljenijih.

Jedna od neobičnih i uzbudljivih igara za mnoge mališane je orijentacija, ali su se u Planinarskom klubu “Železničar” potrudili da je prikažu deci kao vid snalaženja u svakodnevnom životu.

Među timskim sportovima, pri vrhu popularnosti je odbojka – što zbog uspeha srpskih reprezentacija, što zbog posvećenog rada, pogotovo u mlađim kategorijama, u Odbojkaškom klubu „Stampedo“.

„Čast“ bazičnih sportova, u akciji „Stop! Svi na sport“  branili su Gimnastički klub „Niš“ i Atletski klub „Železničar“.

Nekim ekipama je baš atletika najbolje legla, drugi su se bolje snalazili u ostalim disciplinama, ali su svi želeli jedno – da stignu do pobedničkog postolja. Divno je, međutim, da ni u jednom trenutku nije zaboravljeno olimpijsko geslo koje je svima bilo vodilja – Važno je učestvovati. Zdrav rivalitet među školama postoji, a učitelji i nastavnici potrudili su se da predstave svoje škole u njaboljem svetlu.

Za nadmetanje su svi bili orni, a kako i ne bi, kada su organizatori pripremili vredne nagrade.

Prštalo je od koncentracije i truda na svim poligonima, a za štimung je, i ovoga puta, bio zadužen popularni Dragan Žika Stojanović. Ono što su doživeli i kako su se osećali u ovoj sportskoj areni, đaci će prepičavati drugarima, ali, da ta slika ne bi izbledela i da bi bila viđena iz najbolje perspektive, potrudio se  Radoš Milošević, koji je dronom nadletao i snimao najlepše detalje.

Bili su, dakle, stvoreni svi uslovi da dečica pokažu šta mogu i šta znaju.

Napredak kod dece u odnosu na prethodne akcije bio je evidentan. Da su u samom vrhu još jednom su potvrdili učenici Osnovne škole “Stefan Nemanja” koji su osvojili 3. mesto I sportsku opremu. Do podijuma i mesta vicašampiona I   nešto bogatiji paket sportske opreme stigli su učenici Osnovne škole “Dr Zoran Đinđić” iz Brzog Broda, dok su se titulom najboljih okitili učenici Osnovne škole “Sveti Sava”. Zbog najvrednijih nagrada, upravo su učenici ove škole bili i najsrećniji na kraju dana.

Jesenji deo akcije „Stop! Svi na sport“ opravdao je očekivanja. Uspešni realizatori i ovoga puta bili su Sportski savez Niša i Policijska uprava u Nišu uz podršku Školske uprave, ali i sportskih klubova. Tradicionalni pokrovitelj akcije je Grad Niš preko Sekretarijata za omladinu i sport Gradske uprave.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.