Lazarević titulom prvaka Srbije do reprezentacije

Posle dužeg niza godina održano je jedno jako i masovno prvenstvo u boksu. U Jagodini se od 21. do 24. februara na Prvenstvu Srbije okupilo sve čime naš boks trenutno raspolaže, pa i više od toga. Više jer je među 123 boksera iz 51 srpskog kluba bio i veliki broj kikboks šampiona koji su hteli da se dokažu i na bokserskom ringu.

Među njima je bio i Nišlija Nikola Lazarević (BK Vitez), inače aktuelni juniorski Evropski i Svetski šampion u kik boksu (KBK “Niš”), koji je u konkurenciji mladih boksera (2000. i 2001. godište) uspeo da osvoji zlatno odličje u kategoriji do 64 kg.

Nikola je u polufinalu pobedio Nemanju Zdravkovića, dok je u finalu trijumfovao u borbi protiv reprezentativca Srbije Nenada Jovanovića, i tako uspeo da osvoji jedinu zlatnu medalju za region jugoistočne Srbije. Ostali niški bokseri nisu opravdali očekivanja i nisu uspeli da se domognu postolja.

Osvajanjem titule prvaka Srbije Nikola Lazarević je ujedno postao i reprezentativac u olimpijskom boksu, i  učestvovaće na međunarodnim bokserskim turnirima u Mađarskoj i Crnoj Gori, kao i na Evropskom prvenstvu za mlade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.