Stonoteniseri sa invaliditetom još jednom se okupili na “Trofeju Nais” (VIDEO)

Stonoteniski turnir „Trofej Nais“ koji STK OSI Nais, u manjem ili većem formatu  tradicionalno organizuje još od 2006. godine imao je još jedno svoje uspešno izdanje. Domaći igrači i gosti iz nekoliko gradova sastali su se u niškom Stonoteniskom domu kako bi u prijateljskoj atmosferi proverili formu i počeli pripreme za predstojeća takmičenja.

Niški stonoteniseri sa invaliditetom imaju svoju viziju o razvoju sporta i napretku kluba, koja se oslanja na rad sa mladim igračima.

Jedan od perspektivnih takmičara STK OSI Nais je i Andrej Radulović koji se za kratko vreme odlično uklopio i postao ozboljan stonoteniser koji se nosti sa svetskim igračima.

Andrej kaže da se u Nišu odlično trenira i da sa sportistima sa invalititetom ima ko da radi.

Osim trenera koji su kroz praksu sticali znanje i iskustvo Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja nudi visoko-obrazovan kadar. Problem je, međutim, što klubovi u Nišu ne pronalaze način za njihovo finansiranje, pa većina mladih stručnjaka odlazi u inostranstvo.

Ali osobe sa invaliditetom su borci u životu i borci u sportu, tako da predaja i odustajanje za njih nije opcija. Očekuju nove izazove i nove sportske uspehe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.