Staša Gejo, odbojkaši i Iva Petrović bez premca u 2020. (VIDEO)

Staša se okitila titulom vicešampionke Evrope, odbojkaši titulom vicešampiona Srbije, a Iva titulom kadetske prvakinje Evrope

Staša Gejo, članica PAEK “Niš” proglašena je za sportistu godine Niša u tradicionalnom izboru koji organizuje Sekcija sportskih novinara Niša. Staša se u 2020.godini okitila titulom vicešampionke Evrope u sportskom penjanju, a na Evropskom prvenstvu koje je održano u Moskvi osvojila je i bronzano odličje u discipline bolder.

 

U njenom odsustvu priznanje je primio njen otac i trener Slobodan Gejo, dok se  Staša okupljenima na ceremoniji uručenja nagrada obratila putem video linka.

 

-Velika mi je čast da mogu već treći put da se obratim kao najbolji sportista Grada Niša. Vredno sam trenirala tokom cele godine, improvizovala sa svim i svačim i stigla do Moskve. Cilj nije u potpunosti ostvaren, ali sledeća prilika je verujem, već za 2 godine kada su naredne kvalifikacije…Divan je osećaj kada te sugradjani podržavaju, znaju šta radiš i sa tobom sve preživljavaju, rekla je Staša Gejo, koja se u ceremoniju proglašenja uključila iz Minhena, gde se nalazi na postdiplomskim studijama.

 

Medju najboljim sportistima, u najužem izboru našli su se još džudista Kinezisa Nemanja Milić i gimnastičar  Dušan Djordjević iz GK “Niš”.

Žiri, koji čine dosadašnji najbolji sportisti grada i sportski novinari,  je glasao i za najbolji sportski kolektiv i odlučio da laskavo priznanje pripadne Odbojkaškom klubu “Niš”.

 

Nagradu je primio predsednik kluba Milan Pešić koji je istakao da je izuzetno zadovoljan i nagradom i uopšte istorijskom sezonom Odbojkaškog kluba “Niš”. On se zahvalio i prethodnim generacijama i svim ljudima koji su gradili klub prethodnih godina I izrazio nadu da će uskoro i odbojkaška titula stići u Niš.

 

Do samog kraja u konkurenciji za sportski kolektiv godine u Nišu bili su i Ženski rukometni klub “Naisa” i Stonoteniski klub “Josip Kolumbo”.

I u  konkurenciji mladih sportista konkurencija je bila izuzetna, a odlukom žirija, za  najboljeg mladog sportistu proglašena je Iva Petrović iz Tekvondo kluba “Asteriks”. Iva se okitila zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu za kadete, a dobar deo tekuće godine provela je i kao vodeća na svetskoj rang listi.

 

-Ovo je za sada za mene najveće priznanje. Velika zahvalnost klubu i treneru, ali i zahvalnost za pomoć i gradonačelnici i resornom većniku,  kaže Iva Petrović, najbolja mlada sportistkinja Niša za 2020.godinu.

Do samog kraja izbora, u kombinaciji za titulu najboljeg mladog sportiste bile su i teniserka Emilija Zdravković i rukometaš Veljko Stanojević.

U ovogodišnjem Izboru za sportistu godine Niša, tradicionalno je izabran i sportski novinar godine, a to je, jednoglasno, Goran Stanković, novinar/saradnik portala www.sportjuga.rs.

 

Pokrovitelj Izbora sportiste godine Niša  je Grad Niš, preko Sekretarijata za omladinu i sport GU.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.