Staša Gejo evropska vicešampionka (VIDEO)

Srpska reprezentativka u sportskom penjanju, Nišlijka Staša Gejo, okitila se titulom vicešampionke Evrope na takmičenju koje je održano u Moskvi.Ovaj rezultat predstavlja veliki uspeh, ali nije bio dovoljan za Olimpijadu, na kojoj se plasirala samo šampionka Viktorija Meškova iz Rusije.

 

Veliki broj Nišlija bio je u subotu zakovan uz internet prenos sa velikog takmičenja. Osam najboljih takmičarki Evrope borilo se za jedinu preostalu vizu za Olimpijske igre.

 

Staša jeste bila jedan od favorita što je potvrdila osvojivši bronzanu medalju u disciplini bolder nekoliko dana pre toga, što je potvrdila i sjajnim nastupom u samim kvalifikacijama za veliko finale.
U velikom finalu najbolje takmičarke nadmetale su se u 3 discipline, u spidu, bolderu i lidu.

 

Finale je krenulo kako se samo poželeti može. U disciplini spid, koja nije Stašina omiljena disciplina, srpska reprezentativka je bila odlična i stigla je do trećeg mesta. Nakon discipline bolder u kojoj je Staša imala najbolji rezultat činilo se da je olimpijska viza u džepu, jer su najveće konkurentkinje bile daleko iza…

 

Ipak, sportsko penjanje je nepredvidiv sport. Jedan pogrešan korak i kraj… Za završno takmičenje u lidu bilo je potrebno da Staša samo bude svoja i da ne podbaci…
Vidjena je prava drama, jer se putnik na Olimpijadu nije znao do samog kraja.

 

Ispenjala je Staša pristojnu visinu i bila je prva i nakon nastupa Meškove koja je stigla do vrha, ali je bodovanje takvo da su poslednje dve takmičarke odlučivale o putniku za Tokio. Njima ovaj rezultat nije značio, ali su ispenjale više od Staše i u Tokio poslale Viktoriju Meškovu.

 

Staša je takmičenje završila na drugom mestu, što je sasvim sigurno najveći uspeh jednog niškog sportiste u godini na izmaku. Staša je postala vicešampionka Evrope u olimpijskoj disciplini, sportskom penjanju, što joj je druga medalja na prvenstvu, nakon bronze u disciplini bolder.

 

Najbolja srpska penjačica svih vremena Staša Gejo, vratila se tako na staze uspeha nakon prinudne pauze zbog teške povrede i operacije ukrštenih ligamenata kolena.
Propustila je sva kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre, a Evropsko prvenstvo u Moskvi joj je praktično bila prva i jedina prilika da se kvalifikuje za Olimpijadu.
Staša je dala sve od sebe, ali je sreća bila naklonjena Ruskinji…

 

Duboki naklon za evropsku vicešampionku – Nišlijku Stašu Gejo.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.