Sportski dan u Čairu u okviru festivala “PozitivNI” (VIDEO)

Sportsko nedeljno prepodne i rano popodne u parku Čair zatvirilo je ovogodišnji četvorodnevni ulični art Festival „PozitivNI“. Gotovo cela parkovska površina bila je prekrivena interaktivnim sportskim štandovima i poligonima koje je postavilo više od 20 niških klubova. Roleraši, košarkaši, kuglaši, teniseri, atletičari, planinari, dizači tegova, fudbaleri, gimnastičari i drugi učesnici, imali su za cilj da skrenu pažnju na lepotu i značaj bavljenja sportom, ali i da pomogne deci i njihovim roditeljima da izaberu sport po svojoj meri.

I dok je većina štandova i poligona imalo mahom zabavni, pokazni i promotivni karakter, Sportski klub „Oxigen“ dodao je svemu pomenutom i takmičarski princip. Tako je deo parka bio poligon za trku na rolerima, održanu pod nazivom Kup cara Konstantina, na kojoj su učestvovali roleraši od 5 do 15 godina.

Inače, pokrovitelji četvrtog po redu festivala „PozitivNI“ su grad Niš, Turistička organizacija grada, Opština Medijana i Kancelarija za mlade.

Decu namerno nismo ništa pitali jer im je bilo toliko lepo da nam je bilo žao da ih prekidamo u igri. Ispostavilo se da je sportski dan, nakon nekoliko dana klasičnog i alternativnog umetničkog programa, bio dobar izbor organizatora za pozitivnu završnicu festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.